- Reklama -

Probuzený John Tavares. Hattrick po třech letech a 500 bodů v NHL

- Reklama -

Letos se mu zrovna nedaří podle představ. Bodů tolik nesbírá, celý tým se trápí a momentálně je poslední v Metropolitní divizi. Páteční noc si ale bude pamatovat dlouho. Po třech letech nastřílel hattrick, překonal hranici 500 bodů a dovedl svůj tým k vítězství 5:2. Florida neměla proti Ostrovanům vedeným Johnem Tavaresem šanci.
Islanders tak oplatili Panterům středeční porážku. Florida ten den uspěla v Brooklynu 2:1, teď však nedokázala proti stejnému soupeři uhájit domácí půdu a padla 2:5. Tavares pomohl hostům třemi góly, na straně domácích se trefili Vincent Trocheck a Reilly Smith, Jaromír Jágr jednou asistoval.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Po středě to byla dobrá odpověď,“ řekl Tavares, který si připsal šestý hattrick kariéry. Dařilo se mi nacházet si volné prostory po pěkných akcích mých spoluhráčů. Něco takového chcete využít.“
Svým prvním gólem zvyšoval na 2:0. Leddy parádně zavezl kotouč, nahrál Tavaresovi a ten z levé strany vypálil. Další trefu přidal kapitán hostů ve třetí třetině, kdy si krásně vyjel od pravého mantinelu do středu hřiště, položil si Luonga a skóroval. Třetí pojišťující zásah přidal v 59. minutě do prázdné branky.
Druhý gól lídra Ostrovanů na 4:2 byl Tavaresovým 500. bodem v NHL. „Je těžké zamýšlet se nad tím, kde se nacházím. Opravdu jsem se o tom dozvěděl až před několika dny.“
Samotnou akci, která vedla k jeho jubilejnímu bodu v NHL, pak popsal následovně: „Dneska jsem byl při střelbě trpělivý. Věděl jsem, kam se chci s pukem dostat. Vždycky chci být produktivní na co nejvyšší úrovni.“


Hosté domácí Pantery nešetřili. Úvodní dva góly dali z prvních dvou střel na bránu. Stav tak byl už ve 4. minutě 0:2. Roberto Luongo byl pod velkým tlakem, nakonec si stihl vedle pěti inkasovaných branek připsat 37 úspěšných zákroků.
„Byl to hodně divoký zápas,“ řekl gólman domácích. „Byli hladoví, prostě to chtěli víc.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Panteři vyhráli poslední dva zápasy venku, doma ale nezvládli šestý z posledních osmi duelů. „Prostě jsme nehráli dobře. Oni hráli výborně prvních pět minut,“ řekl trenér domácích Tom Rowe. „Dokázali jsme se do toho pak dostat, nicméně tohle není způsob, jakým bychom měli začínat zápasy.“
Florida postrádá výraznější útočnou sílu. Jaromír Jágr nasbíral i bez svých obvyklých parťáků v posledních dvanácti zápasech deset bodů. Bohužel návrat jeho spoluhráčů je v nedohlednu.
Alexandr Barkov je s blíže nespecifikovaným zraněním mimo hru a jeho stav je posuzován po týdnech. Jonathan Huberdeau, jenž se vážně zranil v posledním přípravném zápase, nebude podle Roweových slov zpátky v sestavě dřív než na začátku března.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -