- Reklama -

Red Wings stále čekají na Alfredssona

- Reklama -

Patří k nejstarším hráčům National Hockey League. Ve svých jednačtyřiceti letech má však stále co nabídnout. Detroit Red Wings přesto stále neví, zda budou moci s Danielem Alfredssonem počítat. Švédský veterán se ještě necítí dostatečně fit, aby naskočil do rozjeté sezóny.
Alfredsson nadále usilovně trénuje. Generální manažer prostřednictvím listu Detroit Free Press pohovořil o tom, jak se zkušený hokejista cítí. „Už se cítil docela dobře, ale stále je trochu frustrovaný, protože se mu to nedaří překonat,“ řekl Ken Holland ve středu místnímu tisku.
„Stále tomu něco brání,“ pokračoval nejvýše postavený muž ve strukturách organizace Red Wings. „Je frustrovaný, protože se mu nedaří dostat se do bodu, kde by si přál být, aby s námi mohl začít trénovat.“
Generální manažer klubu na hokejistu netlačí. Chce mu prý dát dostatek času, aby se sám rozhodl, zda a kdy bude chtít s hokejem pokračovat.
„Řekl jsem mu, ať tomu dá čas, až mu tělo řekne, zda může hrát nebo ne,“ dodal Holland. „Na hřiště s námi zatím nechodí. Mluvil jsem s ním před týdnem. Chtěl vědět, zda od něj potřebujeme znát jeho rozhodnutí. Řekl jsem mu, že počkáme trochu déle.“
Daniel Alfredsson působil dlouhých 17 let v Ottawě. Loni přestoupil do Detroitu, kde se ve svých čtyřiceti letech připojil k silné švédské komunitě. V 68 utkáních zde nasbíral 49 bodů (18+31). Do letošní sezóny doufal, že budou jeho záda dostatečně silná, aby mohl odehrát ještě jeden ročník. Během několika tréninků před začátkem přípravného kepu však znovu cítil bolesti.
Rodák z Gothenburgu odehrál v NHL 1246 zápasů s bilancí 1157 bodů (444+713). Je druhým nejproduktivnějším mužem a druhým nejlepším střelcem švédské národnosti v NHL (tím prvním je Mats Sundin). V počtu odehraných zápasů a posbíraných asistencí je mezi Švédy třetí.

Příští zápas v TV: Montreal – Boston, čt/pá 16. října, 1:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -