- Reklama -

Rozsíval si pochvaluje větší vytíženost, budoucnost zatím neřeší

- Reklama -

S příchodem Kimmo Timonena do Chicaga se pro Michala Rozsívala změnily cesivnhl-logo-150x150-3dvě věci. Jednak se zvýšila konkurence v zadních řadách Blackhawks, jednak se šestatřicetiletý český obránce zbavil nálepky nejstaršího hráče v sestavě. Ale i když roky přibývají a tělo stárne, rodák z Vlašimi se po dvou sezónách, kdy se pohyboval na hraně základního kádru, stal letos stabilní součástí defenzívy Chicaga.
Jak už to tak bývá, někteří to přijímají kladně, jiní nikoliv. Český obránce si vysloužil důvěru trenéra Joela Quennvillea především svými vynikajícími výkony v play off 2013, kdy s americkým klubem konečně dosáhl na Stanley Cup. Přesto je v nevoli u části fanouškovské obce, která kritizuje jeho pomalé bruslení a výkyvy formy.
V sobotním utkání na ledě Dallasu dal Rozsíval za pravdu svým odpůrcům, když se svými chybami podepsal pod dvě obdržené branky. Ale pomineme-li tento nešťastný zápas, pak můžeme s klidem říci, že český obránce podává v poslední době jedny z nejlepších výkonů za tuto sezónu. „Před duelem proti Dallasu odehrál čtyři skvělá utkání. A upřímně řečeno, dnes byste těžko hledali důvody k pochvale jakéhokoliv našeho hráče,“ řekl kouč Quennville, jehož mužstvo v sobotu prohrálo 0:4.


 Hrajte s NHLnews o skvělé ceny! Soutěžní otázku naleznete ZDE.


Ale včera si Blackhawks zpravili chuť, když na ledě Caroliny zvítězili 3:1. Pro Rozsívala to bylo 57 odehrané utkání v letošním ročníku. Český bek má svém kontě jeden vstřelený gól, deset asistencí a tři plusové body v tabulce pravdy. Pokud dostane šanci v posledních 10 duelech základní části, odehraje letos nejvíce zápasů od sezóny 2009-2010.
Pro Rozsívala není velké vytížení žádnou novinkou, ještě za svého působení v New Yorku platil za železného může v kádru Jezdců, když celkem čtyřikrát překonal hranici 80 odehraných utkání v základní části. „Odehrát 40 zápasů nebo 80, v tom je velký rozdíl. Pokud člověk hraje pravidelně, zvykne si na každodenní rutinu, udržuje se v herním rytmu a je lépe připravený čelit novým výzvám, přestože nemá tolik času na odpočinek,“ vysvětlil český obránce.

I když v minulých dvou letech nebyl pravidelným členem základní sestavy, v play off na něj Joel Quennville nedal dopustit. A letos by tomu nemělo být jinak. Jeho spoluhráč David Rundblad hledá stabilní výkonnost a zároveň mu chybí potřebné zkušenosti, veterán Kimmo Timonen se po desetiměsíční absenci jen pomalu dostává do optimálního herního rozpoložení. A tak se Rozsíval jeví jako nejlepší volba.
„Je důležitou součástí našeho týmu. Je schopný odehrát řádnou porci minut každý zápas, ve hře dopředu i dozadu spolehlivě plní zadané úkoly. Posiluje hru našeho týmu, rychle rozdává kotouče a díky tomu dokážeme udržet puk pod naší kontrolou. Svou poctivou defenzivní prací přispívá k rozražení útočných výpadů soupeře. Hraje výborně pozičně a jeho bohaté zkušenosti jsou rovněž k nezaplacení,“ ocenil svého svěřence Joel Quennville.
I přes tato pochvalná slova je velmi pravděpodobné, že po skončení letošního ročníku se Rozsíval, kterému končí smlouva, se Chicagem rozloučí. Rodák z Vlašimi zatím nemá jasno, jak naloží se svojí budoucností, a jestli si zahraje v NHL i příští sezónu. A jak sám dodává, momentálně nad tím ani uvažovat nechce.
„Je mi šestatřicet, proč by měl mělo něco takového znepokojovat? Ve svém věku už si jen užívám radost z hokeje. Nikdy za svoji kariéru jsem se netrápil myšlenkami o tom, co bude napřesrok. Vždycky se to prostě nějak vyvinulo. Takže mě to netrápí. Co mě zajímá jsou moje výkony a výsledky celého týmů,“ řekl Rozsíval.
„Už jsem si prošel asi vším, čím si profesionální hokejista může projít, takže teď se prostě jen bavím hrou. Proto jsem tady v Chicagu, proto hraju hokej celé ty dlouhé roky. Prostě mě to baví,“ dodal český obránce.
Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -