- Reklama -

Schneider s nulou a rekordem, dvakrát došlo na nájezdy

- Reklama -

Jen tři zápasy nabídl páteční program NHL (utkání Buffala s NY Rangers bylo kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám přeloženo na únor), jen v jednom se představili čeští hokejisté. Nikdo z početné kolonie krajánků v New Jersey sice nebodoval, ale v zápase s Edmontonem to ani nebylo potřeba. Soupeřovy střelce držel na uzdě Cory Schneider.
Dvacátým startem v řadě překonal klubový rekord Martina Brodeura, 29 zákroky si řekl o připsání čtrnáctého shutoutu do svých osobních statistik. Viktor Fasth na druhé straně kapituloval dvakrát v prostředním dějství. Ve 31. minutě ho překonal Adam Henrique nabruslivší si za obranu Oilers na Bernierovu přihrávku, o pět minut později pálil z levého kruhu do protilehlého horního rohu Tuomo Ruutu.
„Byl to pro nás důležitý zápas. Nebyli jsme spokojeni s naším výkonem v minulém utkání, navíc prohráli dva zápasy v řadě. Potřebovali jsme tuhle nepříznivou sérii zastavit. Tenhle trip pro nás bude důležitý, je dobře, že jsme si srovnali bilanci,“ prohlásil Schneider, na jehož tým čekají v příštích dnech ještě vystoupení v Calgary a ve Vancouveru.

Boston rozhodl v sedmé sérii nájezdů

V základní hrací době duelu mezi Columbusem a Bostonem měli diváci o gólové povyražení postaráno, při nájezdech, k nimž za nerozhodného stavu 3:3 došlo, se jich dlouho nemohli dočkat. Puk skončil za čárou pouze jednou, v sedmé sérii zařídil bod navíc pro hosty Alexandr Chochlačev. Ruský nováček, který nahradil zraněného Davida Krejčího, nastoupil v této sezóně poprvé (loni si připsal také jeden start).
Po dvou třetinách to s Medvědy nevypadalo nejlépe, prohrávali 0:2 po brankách Ryana Johansena a Nicka Foligna. Po přestávce se ale vítr obrátil. Nejprve Dennis Seidenberg překonal Bobrovského dalekonosnou střelou zpoza modré čáry, poté Matt Fraser šikovně tečoval Bartkowskiho ránu.
V 52. minutě po ztrátě kotouče ve vlastním pásmu už Blue Jackets prohrávali, ale dokázali zásluhou Jacka Johnsona rychle srovnat. Další bod, který by je zvedl ze dna Metropolitní divize, však nezískali.
„Předvedli jsme dobrý comeback korunovaný vítězstvím,“ těšilo bostonského trenéra Claudea Juliena. „Je dobrým znamením, že se nám to podařilo i poté, co jsme prohrávali o dvě branky a potom jen krátce vedli 3:2.“

Souboj nejlepších týmů Metropolitní divize těsně pro Ostrovany

Pittsburgh 27, NY Islanders 24 – tak vypadala situace na čele jedné ze skupin Východní konference. Po páteční vzájemném utkání obou jmenovaných celků se náskok Tučňáků o jeden bod snížil. Ve třetí sérii samostatných nájezdů tak určil Kyle Okposo.
Divoké úvodní dějství nabídlo pět branek, první už po 73 sekundách. Na Sutterovu trefu ale Ostrované odpověděli třemi brankami v rozmezí 95 vteřin, aktivní byl zejména Ryan Strome (celkově 1+2). Blake Comeau ale ještě před přestávkou bývalým spoluhráčům naznačil, že Tučňáci jen tak nesloží zbraně.
Přetahovaná pokračovala i po návratu z kabin, poslední slovo měl nakonec Patric Hörnqvist. Střelou z pravého kruhu se vrátil do elitní desítky ligových statistik a poslal utkání za stavu 4:4 do prodloužení a nájezdů.
„Je znamením dobrého týmu, že i když nehrajete dobře a  neudržíte pozornost po celou dobu, dokážete vyhrát. V tomhle směru jsme byli dobrým týmem, ale potřebovali jsme zahrát o něco lépe,“ nepřeceňoval výhru kouč New Yorku Jack Capuano.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -