- Reklama -

Sekera se zabydluje v kádru Králů, v obranné dvojici doplnil Regehra

- Reklama -

Nový post, noví spoluhráči, nový tým, nová konference, nová výzva. Před to všechno byl postaven slovenský obránce Andrej Sekera, když se 25. února stěhoval z Caroliny do Los Angeles. Odešel tak z mužstva, které pět sezón po sobě nedokázalo proniknout do play off, do týmu, který získal dva Stanley Cupy za poslední tři roky.
Rodák z Bojnic si odbyl premiéru v dresu Králů tento pátek. Neúspěšnou, nutno dodat. V souboji s divizními rivaly z Anaheimu sice Kings po dvě třetiny drželi vedení, ale v závěrečném dějství se Kačeři nadechli k obratu a čtyřmi brankami otočili skóre. Sekera si připsal jeden záporný bod do tabulky plus/mínus a na ledě strávil 21 a půl minuty, což byl třetí nejvyšší ice-time ze všech hráčů LA.
Slovenský zadák zkusí napodruhé štěstí dnes večer, kdy kalifornské mužstvo zavítá na led Winnipegu Jets. „Přechod do Západní konference nebývá pro hráče vůbec jednoduchý. Navíc on nemá žádné podobné zkušenosti z dřívějška. Nelze jen naskočit do zápasu s tím, že se prostě nějak přizpůsobíte novému prostředí. Tak jednoduše to nefunguje. Bez ohledu na to, na jakém postu ten či onen hráč nastupuje, pro všechny je to náročná změna,“ řekl trenér Darryl Sutter.
„Mezi oběma konferencemi jsou velké rozdíly. Samozřejmě nepopírám, že existují výjimky a někteří hráči se dokážou adaptovat velmi rychle,“ dodal kouč Králů.
Sekera, který reprezentoval národní tým na olympijských turnajích ve Vancouveru a Soči, naposledy okusil atmosféru vyřazovacích bojů v ročníku 2010-2011, kdy ještě hájil barvy Buffala Sabres. „Nehrál žádné významné utkání už řadu let. Možná za reprezentační mužstvo,“ řekl Sutter.
Osmadvacetiletý zadák odehrál páteční utkání po boku veterána Robyna Regehra, bývalého spoluhráče z Buffala. Kanadský bek přišel do LA v dubnu roku 2013, ale se Západní konferencí měl bohaté zkušenosti z minulosti, jelikož dlouhých 12 let oblékal dres Calgary Flames.
„V Carolině hrával na postu levého obránce, nyní byl přesunut na pravou stranu po bok nového spoluhráče, v novém týmů a v jiném herním systému. To je hodně věci na jednou. Musíme spolu hodně komunikovat a snažit se pomáhat jeden druhému, abychom se co nejrychleji sehráli,“ řekl Regehr.
„Chci hrát jednoduše. Zbytečně nekomplikovat situace, místo toho přihrát na prvního volného hráče, který se namane. Ulehčí to život nejen mně, ale i všem klukům tady. Prostě chci být dobrým spoluhráčem a ze všech sil podporovat tento tým,“ řekl Sekera.
Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -