- Reklama -

Sharks nepočítají s Hannanem a Scottem, ale co s Niemim?

- Reklama -

Třetí nejhorší tým Západní konference z právě skončené sezóny začíná skládat sestavu pro další ročník. San Jose už přivedlo nového kouče (Todda McLellana střídá Peter DeBoer), teď jsou na řadě změny v hráčském kádru. Tři muži už mají jistotu, že na podzim se v dresu Žraloků neobjeví.
Generální manažer Doug Wilson v pátek oznámil obránci Scottu Hannanovi a útočníkovi Johnu Scottovi, že jim nenabídne nové smlouvy. Další z forvardů Adam Burish byl zapsán na waiver list a v případě nezájmu ostatních klubů bude následovat jeho vyplacení ze smlouvy.
Hannan letos nastoupil k 58 zápasům, Scott absolvoval 38 utkání. Burish stihl do poloviny listopadu odehrát 20 zápasů, poté byl převelen na farmu.
Nejisté budoucnosti čelí další dva potenciální volní hráči – brankář Antti Niemi a obránce Matt Irwin. „Chtěli by tu zůstat, ale status agentů bez omezení je jako obousměrná ulice. Musí to mít smysl i pro nás,“ upozorňuje Wilson.
Během posledních pěti sezón, které Niemi strávil v Kalifornii, je finský gólman se 163 výhrami druhým nejúspěšnějším mužem svého řemesla v NHL. Poslední ročník mu ale příliš nevyšel, ostatně jako celému mužstvu.
„Je to velký bojovník, který nikdy nic nesváděl na ostatní. Určitě by vám řekl, že by si některé zápasy přál odchytat lépe, ale na neúspěchu neseme vinu všichni. Není to otázka tohohle nebo tamtoho hráče,“ říká Wilson, který má na příští sezónu zajištěné služby Alexe Stalocka a pro potřeby záložního týmu ještě Troye Grosenicka, který většinu sezóny nechytal kvůli otřesu mozku.
V San Jose věří, že zdravotní problémy už by neměly trápit ani Raffiho Torrese, kterého problémy s koleny pustily jen do pěti utkání v sezóně 2013-14 a minulý ročník vynechal úplně. „Dělá velké pokroky a vypadá to, že v září by měl v kempu být,“ oznamuje šéf Sharks. Optimisticky se tváří i při dotazu na jednání s chráněnými volnými hráči Brendenem Dillonem a Melkerem Karlssonem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -