- Reklama -

Antti Niemi: Jak vyhrát zápas bez jediného zákroku

- Reklama -

Pro finského gólmana Dallasu Anttiho Niemiho je to vskutku neobyčejná sezóna. Při svém debutu v dresu Stars nejenže vychytal čisté konto, ale ještě si stihl připsat hned dvě asistence, čímž se zapsal do klubové historie. Tím ovšem jeho letošní pozoruhodné zážitky nekončí. V jednom listopadovém utkání mu třeba zkomolili jméno na dresu, čehož si dle svých slov ani nevšiml.
V úterý se potom zapsal opět do kronik, když mu statistici připsali vítězný zápas, aniž by musel zastavit jedinou soupeřovu střelu. Před ním se podobná věc od roku 1987 „podařila“ jen dvěma brankářům. Jak je něco takového vůbec možné?


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Celkově to byl poněkud bláznivý večer. Dallas vedl nad Carolinou 4:0 a 5:1, ale když necelých sedm minut před koncem třetí třetiny Hurricanes srovnali na 5:5, kouč Ruff odvolal z klece Kariho Lehtonena. Mezi tyče zamířil právě Niemi.
Carolina si vyrovnání zasloužila, už jen za bojovnost a za to, že zápas nezabalila. Předvedla skutečně úchvatnou stíhací jízdu. Hokej však zase jednou ukázal i svou krutou tvář. Pouhých devatenáct vteřin před třetí sirénou rozhodl Patrick Sharp o tom, že Canes nakonec stejně odejdou z tohoto duelu s prázdnou.
A protože byl v době, kdy padl vítězný gól, v brance Stars Antti Niemi, a stav zápasu byl v té době nerozhodný, byla výhra zaznamenána do statistik právě jemu. Nic na tom nemění ani fakt, že Fin nemusel zasahovat proti jediné střele!
Stal se tak třetím brankářem, kterému se něco takového povedlo, a dokonce prvním, kdo při tomto výkonu strávil v brance více než tři minuty, aniž by musel zasahovat. Kromě něj dokázali vyhrát zápas bez jediného zákroku ještě Richard Bachman (Dallas, 2013, také střídal Lehtonena) a Craig Billington. Tomu se to v barvách Colorada povedlo dokonce dvakrát v letech 1996 a 1998.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -