- Reklama -

Slováky povede na olympiádě bývalý Tučňák

- Reklama -

Slovenský výběr pro Pchjongčchang zná svého kapitána. „Céčko“ bude na svém dresu nosit útočník Tomáš Surový, kterého čeká v Koreji třetí vystoupení na zimních hrách.
Hráči si Surového zvolili před nedělním tréninkem, když každý z nich napsal na papírek jedno jméno a hodil jej do urny.
Embed from Getty Images
Šestatřicetiletý Surový, jenž působí v Banské Bytrici, debutoval na Hrách v Turíně 2006 a byl také součástí slovenského týmu v Soči před čtyřmi lety.
„Máme zkušené hráče i mladé hokejisty. Důležité je mužstvo, ne jedno písmeno na dresu,“ cituje Surového slova portál sport.sk. „Speciálně se připravovat nebudeme. Něco si ale povíme před prvním zápasem,“ doplnil nově zvolený kapitán.
Surový má za sebou i několikaleté působení v NHL. V letech 2002 – 2006 hrál za Pittsburgh, kterým byl v roce 2001 draftován z celkového 120. místa.
Kromě kapitána si hráčská kabina zvolila také asistenty. Budou jimi Ladislav Nagy (38 let) a Dominik Graňák (34 let).
Slovensko se na turnaji představí ve skupině B, v níž postupně narazí na Olympijské sportovce z Ruska, USA a Slovinsko.
Titulní foto: s.yume/flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -