- Reklama -

Tlustý se gólem podílel na výhře Canes, Mrázek pomohl Detroitu k posunu do čela divize

- Reklama -

Po pětidenní přestávce vyhrazené pro Utkání hvězd pokračovala National Hockey League jedenácti zápasy. Gól a asistence kapitána Erica Staala a stejně produktivní výkon obránce Justina Faulka daly fanouškům Caroliny na chvíli zapomenout, v jakém postavení se jejich mužstvo nachází. Na vítězství 4:2 nad Tampou Bay se jednou brankou podílel Jiří Tlustý. Dvanáctou trefu v ročníku si český forvard připsal poté, co v čase 47:53 zakončil rychlé přečíslení dva na jednoho a ranou k bližší tyči stanovil konečnou podobu výsledku.
Zaváhání Lightning využili hokejisté Detroitu, kteří zvítězili 5:4 na ledě Floridy a vystřídali právě Tampu Bay na prvním místě tabulky Atlantické divize. O šestou výhru Red Wings v řase se sedmatřiceti bezchybnými zákroky zasloužil Petr Mrázek. Ostravský rodák si tak připsal do statistik desátou výhru v sezóně. Směrem dopředu byli jevíce vidět jeho spoluhráči Stephen Weiss (1+2) a Luke Glendening, jenž poprvé v NHL vstřelil v jednom utkání dvě branky. V dresu Panthers se nejvíce prosadili Aleksander Barkov (1+2) a Nick Bjugstad (1+1).
Lídrem východu zůstávají hokejisté NY Islanders, kteří porazili NY Rangers 4:1. Ostrované mají sice stejný počet bodů jako Rudá křídla, v jejich prospěch ale hovoří větší počet výher. K třetí letošní výhře v newyorském derby dovedl hosty Jaroslav Halák. Slovenský gólman zneškodnil 40 střel a po zásluze byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Větší pozornosti místních novinářů se dostalo jen Tavaresovi (1+0). Čestný úspěch Jezdců zaznamenal Carl Hagelin. Podařilo se mu to necelých deset sekund před koncem základní hry doby. Švédský křídelník tím ukončil 122 minut trvající střeleckou nemohoucnost Blueshirts.
Stejný počet střel jako Halák kryl včera také Carey Price. Olympijský vítěz ze Soči se tak výrazným způsobem podepsal pod těsné vítězství Montrealu 3:2 nad Dallasem. Kariho Lehtonena překonali Alexej Jemelin, Alex Galchenyuk a Brendan Gallagher. U obou branek Stars nechyběl Jamie Benn, který nejprve ve 20. minutě vstřelil svou 14. branku v ročníku. Jako asistent se pak prosadil v polovině duelu, kdy skóroval Patrick Eaves.
Dlouhých deset zápasů čekal na gól, naposledy se Martin Erat trefil 23. prosince v utkání na ledě Edmontonu. Od té doby se českému útočníkovi v zakončení nedařilo. Střeleckou smůlu protrhl až ve včerejším utkání proti Philadelphii, kdy gólem a asistencí pomohl Arizoně k zisku alespoň jednoho bodu za prohru 3:4 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným exekutorem večera se stal v závěru třetí série Wayne Simmonds (1+0). U branky Michaela Del Zotta asistoval Jakub Voráček.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Calgary si odvezlo z Buffala oba body za výhru 4:1 a pojistilo si osmou příčku v tabulce Západní konference. Dva puky poslal za záda Jhonase Enrotha druhý nejproduktivnější nováček dosavadního průběhu sezóny Johnny Gaudreau, v obou případech mu střeleckou pozici pomohl připravit Jiří Hudler. Jonas Hiller podpořil úspěch kanadského celku 17 bezchybnými zákroky. O čisté konto ho v polovině první třetiny připravil Chris Stewart.
Na pozici třetího nejproduktivnějšího zadáka dosavadního průběhu sezóny se vyšvihl Kris Letang. Kanadský obránce se vrátil na led poté, co kvůli zranění hlavy vynechal jeden zápas a hned se předvedl ve vynikající formě. Při výhře Pittsburghu nad Winnipegem 5:3 přihrál Letang na všechny góly svého týmu. Pens prohrávali s Jets 2:3, ale třemi góly v posledních patnácti minutách otočili skóre zápasu ve svůj prospěch. Na Ondřeje Pavelce vyzráli Nick Spaling, Steve Downie, David Perron (1+1) a Brandon Sutter, Patric Hornqvist udělal tečku za utkáním ranou do prázdné branky při power play soupeře. Mezi nejaktivnější hráči Tryskáčů byli Evander Kane (0+3), Adam Lowry a Chris Thorburn (oba 1+1).
Cam Atkinson se rozdílovou trefou zasloužil o výhru Columbusu 4:3 nad Washingtonem a ukončil svůj téměř dvouměsíční střelecký půst. Na zápis do střelecké listiny čekal od 4. prosince. Prosadil se i nejužitečnější hráč Utkání hvězd Ryan Johansen. Na straně poraženého celku na sebe upozornil Nicklas Bäckström, který ve svém 542. utkání v základní části NHL zaznamenal 400. asistenci.
Nick Holden sice v poslední minutě základní hrací doby poslal zápas v nashvillské Bridgestone Arena do prodloužení, prohře Colorada ale nezabránil. Bonusový bod vystřelil Predátorům Craig Smith, na tři branky domácího celku přihrál Mike Ribeiro.
Sedmou výhrou v řadě vychytal dánský brankář Frederik Andersen. V utkání na ledě Vancouveru ji ozdobil čistým kontem. Moc se na něj nenadřel, Canucks na něj vyslali jen 17 střel. Ducks natáhli svou vítěznou sérii na šest utkání a stali se prvním týmem v soutěži, který dosáhl 70 bodů.
Diváci v edmontonské Rexall Place viděli v každé třetině jednu branku. Na gól Nino Niederreitera z úvodní třetiny odpověděl ve druhé části centr Oilers Boyd Gordon, ale poslední slovo měli opět hosté ze St. Paul. Nerozhodný stav zlomil v 56. minutě Charlie Coyle.

Foto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -