- Reklama -

To je začátek! Židlický se v Detroitu uvedl vítězným gólem

- Reklama -

Popojel před brankoviště a plácl do puku, ten se vznesl do vzduchu a po zádech Cama Talbota sklouzl za čáru. O elegantní akci se hovořit nedá, ale pro Detroit to byla nejdůležitější akce utkání s NY Rangers. Marek Židlický při svém prvním startu v novém dresu takhle ukončil přesilovku i prodloužení zároveň.
„Neznám lepší pocit než skórovat tady hned v prvním zápase,“ rozplýval se český obránce, který přišel k Rudým křídlům těsně před uzávěrkou přestupů z New Jersey.
Na ledě strávil necelých osmnáct minut, z domácích zadáků skoro nejméně, ale v trenérových plánech pro početní výhody figuroval. V přesilovkách odehrál Židlický jako člen elitního trestného komanda dvě a půl minuty. Vítězný gól byl jeho druhou střelou v zápase.
Osmatřicetiletý veterán svou brankou splatil mužstvu dluh, který měl od 18. minuty. Tehdy byl v opačné roli, z lavice hanby sledoval, jak Dan Girardi z prakticky stejného místa jako Židlický později vyrovnává na 1:1. Red Wings vedli od sedmé minuty po Zetterbergově zpětné přihrávce Justinu Abdelkaderovi před poloodkrytou klec.
Zbytek večera patřil gólmanům. Domácí Jimmy Howard si připsal 39 zákroků, jednou mu pomohla tyčka. Talbot měl práce o něco méně, napočítali mu 29 zásahů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Detroitští hokejisté měli za sebou šestizápasový výlet po kluzištích soupeřů, vlastním fanouškům se představili poprvé od 16. února. Podle trenéra Mikea Babcocka se to na jejich výkonech projevilo.
„Vrátili jsme se z dlouhého tripu a vypadali jsme, jako bychom měli na nohách sněžnice. Přicházeli jsme o spoustu puků, naštěstí byl Howie fantastický. Je milé zvítězit, i když  nehrajete dobře. Náš brankář nám k tomu dal příležitost,“ poděkoval kouč Rudých křídel druhému ze svých hrdinů.
Zvenčí přivezli Wings devět bodů, v součtu se včerejšími dvěma to dává signál k ataku na čelní příčky Atlantické divize. Pokud Montreal nezvítězí v Anaheimu, bude Detroit z třetího místa ztrácet na první pozici jen čtyři body, přitom má dvě utkání k dobru.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -