- Reklama -

Unavený Anaheim musí po necelých 48 hodinách znovu do boje

- Reklama -

Na oddech a pocit úlevy není v play off NHL moc času. Jediný moment, kdy se můžeme těmto pocitům naplno oddat, je po vybojování stříbrného poháru. Částečně pak možná pár dnů mezi sériemi. Anaheim si ale odpočinku moc neužije. Jen co dohrál náročnou sedmizápasovou sérii s Edmontonem, nastoupí do finále konference proti Nashvillu. Oba týmy začínají v pátek v noci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V roce 2016 se utkaly prvním kole. Nashville postoupil po sedmi zápasech. V dalším kole vypadl v sedmi zápasech se San Jose. „Je to nový rok, nové týmy,“ řekl k další bitvě obou celků Ryan Kesler. „Pro některé z nás to znamená trochu víc. Všichni ale bojujeme za stejnou věc, právě teď jde o to vyhrát čtyři zápasy rychleji než oni. Bude to náročná cesta, ale jsme na ní připraveni.“
Predátoři za sebou nemají dobrou základní část. V play off se ale našli a na dvě kola a osm výher jim zatím stačilo odehrát deset utkání. V konferenčním finále jsou nyní poprvé za svou devatenáctiletou historii. Jelikož postupovali až jako osmý tým Západní konference, začnou opět venku, v pátek nastoupí proti Kačerům v jejich Honda Centeru.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Loni začínaly oba týmy také v Anaheimu, Nashville vyhrál obě utkání shodným poměrem 3:2. Ani Predátoři však domácí území zrovna nehájili a další dva duely doma prohráli. V létě došlo k velké změně hlavně v Nashvillu, kam přišel v bombastické výměně za Sheu Webera P.K. Subban.
„Ano, bude to velká výzva pro celý náš tým,“ řekl obránce Ducks Cam Fowler. Jsou ultra, ale opravdu ultra agresivním týmem, takže se budeme muset ujistit, že hrajeme svůj úplně top hokej. Důležitá věc je, že už jsme už narazili na týmy, které měly agresivní obránce, co umí hrát v rychlosti, takže jsme na to připraveni. Tihle hráči to ale opravdu umí, takže si na ně budeme muset dát pozor.“

Nejtěžší úkol pro Anaheim bude vyrovnat se s fyzickou i psychickou únavou. Po skončení náročné série s Edmontonem přišla radost, ale současně vystřízlivění, když si tým Ducks uvědomil, že je pořád teprve v polovině cesty. Další úkol navíc přichází rychle, skutečně velmi rychle.
„Právě o tom jsme si povídali,“ řekl trenér Anaheimu Randy Carlyle. „Víte, uhráli jsme rozhodující zápas a pak nás přinutí hrát další zápas za méně než 48 hodin. To je trochu překvapení hracího plánu. Hrajeme v pátek v noci, i když jsme teprve ve středu končili. Musíme to prostě brát tak, že hrajeme ob den, jako bychom pokračovali v sérii s Edmontonem.“
Kapitán Ryan Getzlaf se snaží v rychlém tempu vidět i trochu výhodu. „Uvidíme zítra,“ řekl. „Na jednu stranu, když ale zrovna dokončíte sérii, nechcete dlouho odpočívat. Chcete zůstat v pohotovosti a připravit se na další den. Dá se na to nahlížet mnoha pohledy, ale fakta jsou, jaká jsou. Musíme se urychleně připravit.“
„Máme před sebou ještě náročnou cestu. Musíme se ujistit, že jsme připraveni vyhrát zápas číslo jedna a o zbytek se budeme starat později,“ uzavírá kapitán Ducks.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -