- Reklama -

Vermette si po předčasném konci v Arizoně našel nové angažmá

- Reklama -

Dva týdny poté, co ho Arizona vyplatila ze smlouvy, se Antoine Vermette dohodl s Anaheimem na podpisu dvouleté smlouvy v celkové hodnotě 3,5 miliónu dolarů. Kanadský hokejista si v každé ze dvou následujících sezón vydělá 1,75 mil. USD.
„Ducks jsem vždycky považoval za kandidáty na Stanley Cup,“ uvedl čtyřiatřicetiletý forvard. „Je to pro mě hodně důležité. Není to tak dávno, co jsem měl příležitost vyhrát titul se Chicagem (2015) a teď na závěr kariéry věřím organizaci Ducks a jejich týmu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Minulou sezónu strávil rodák ze Saint-Agapit v Arizoně. V základní části soutěže odehrál 76 utkání, ve kterých nasbíral 38 bodů za 17 branek a 21 přihrávek. Vermette měl platný kontrakt ještě na dva roky, ale Coyotes se ho na začátku srpna rozhodli vyplatit ze smlouvy.
Zkušený centr se stal nechráněným volným hráčem a mohl si vybírat z nabídek od jiných klubů. Vážný zájem údajně projevilo pět klubů, ale Vermette dal přednost nabídce kalifornského celku.
„Ducks byli vždycky tvrdý soupeř. Když nastupujete proti Anaheimu, víte, že vás čeká těžký zápas. Mají v týmu urostlé a šikovné hráče a dokážou toho velmi dobře využívat. Jsem rád, že s nimi budu v jednom týmu,“ řekl.
„Kačeři mají hodně prostředků k tomu, jak vám mohou ublížit. Mají v týmu hodně dobrých hráčů a jsem šťastný, že se k nim mohu přidat. Je důležité najít tu správnou chemii, která by nás dovedla k dalšímu titulu.“
Vermette odehrál v základní části nejlepší hokejové soutěže světa za Ottawu, Columbus, Phoenix/Arizona a Chicago 910 utkání, ve kterých zaznamenal 471 bodů za 211 branek a 260 asistencí. V play off má na kontě 78 zápasů a 25 bodů za 13 tref a 12 přihrávek.
„Je mi sice už čtyřiatřicet, ale starý se necítím. Ještě nejsem tak starý, ale v lize je teď hodně mladíků. Cítím se opravdu dobře. Mám za sebou skvělou letní přípravu a i nadále budu poctivě makat. Doufám, že budu hrát ještě dlouho,“ uzavřel Vermette.
Foto/Photo by: 5of7

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -