- Reklama -

Vrbata režíroval výhru Canucks nad Winnipegem, Jágrova Florida prohrála

- Reklama -

Radim Vrbata byl hlavní hvězdou úterního utkání v Rogers Arena při vítězství Vancouveru nad Winnipegem 5:2. Do zápasu přitom lépe vstoupili hosté. Ve třetí minutě otevřel skóre český útočník Jiří Tlustý, který překonal Eddieho Läcka prudkým švihem z levého kruhu pro vhazování a po trefě Blakea Wheelera na začátku druhé části se Jets ujali vedení 2:0.
Ovšem další minuty už patřily jen Kosatkám. Nejprve na Michaela Hutchinsona, jenž dostal v brance Winnipegu přednost před Ondřejem Pavelcem, vyzrál po asistenci Vrbaty Chris Higgins a v 37. minutě zužitkoval přesilovku Yannick Weber. Na konci druhé třetiny si pak gólmana Tryskáčů vychutnal Vrbata a vstřelil vítězný gól zápasu. Sedm vteřin před koncem pak přidal ještě jeden do prázdné branky. Chvíli před ním se při power play soupeře prosadil také Henrik Sedin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Klopýtnutí Winnipegu po sérii pěti výher nahrálo hokejistům Los Angeles, kteří s ním bojují o postup do play off a pokračují ve vítězném tažení na venkovním výjezdu. V pondělí vyhráli na ledě New Jersey 3:1, včera si poradili i v Madison Square Garden s New Yorkem Rangers (4:2). Anže Kopitar se na výhře svého celku podílel dvěma asistencemi, jednu z branek vítězů vstřelil slovenský forvard Marián Gáborík. Kings v tabulce Západní konference bodově dostihli osmé Calgary, oba celky mají 86 bodů.
Florida v Tampě Bay zaspala začátek zápasu a po chybách v obraně prohrávala po první třetině 0:2. Ve druhé části se však Panteři do svého soupeře pořádně zakousli a k otočení skóre jim stačily necelé dvě minuty. Třetí gólovou akci odstartoval Jaromír Jágr, jenž vyslal dopředu Aleksandera Barkova. Toho sice zastavil jeden z obránců, ale k puku se dostal Jonathan Huberdeau a celou akci úspěšně dokončil.
Závěrečná třetina ovšem znovu patřila domácímu týmu a byli u toho čeští hráči ve službách Lightning. Ondřej Palát poslal puk z rohu kluziště na modrou čáru Andreji Šustrovi, jehož dělovka se odrazila od zadního mantinelu k osamocenému Nikitovi Kučerovovi, který vyrovnal na 3:3. Dvě minuty před koncem pak výhru hostí zařídil Ryan Callahan, když vyjel zpoza branky a překonal Roberta Luonga.
Hráči Columbusu se postarali o překvapení, když na svém ledě získali skalp jednoho z velkých favoritů na zisk Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části NHL. O výhru Blue Jackets 5:3 se největší měrou přičinili útočníci Scott Hartnell, Ryan Johansen a gólman Sergej Bobrovskij.
Prvně jmenovaný vstřelil svůj osmý hattrick v NHL, Johansen zaznamenal gól a asistenci, ruský gólman pochytal 37 střel soupeře. Ducks přitom vedli 2:0 a 3:2, ale dva inkasované góly v rozmezí 71 vteřin na přelomu 31. a 32. minuty je srazily do kolen. Na konečných 5:3 upravil do prázdné branky Hartnell. Modrokabátníci vyhráli počtvrté v řadě.
Další tři noční zápasy skončily až v prodloužení, přičemž nejdramatičtější duel se odehrál v Detroitu, kde domácí museli neustále dotahovat skóre proti Arizoně. Dvakrát se jim to povedlo za vydatného přispění českého obránce Jakuba Kindla, jenž jednou skóroval a na další branku přihrál.
To jeho krajan a spoluhráč Marek Židlický naopak zažil hodně nevydařený zápas. Byl u dvou inkasovaných branek včetně té vítězné v prodloužení, kdy nedokázal zastavit rozjetého Marka Arcobella. Ten si v duelu připsal dvě branky a na další přihrál.
Dva puky poslal za záda Jimmyho Howarda také David Moss, obránce Coyotes John Moore se zviditelnil brankou a přihrávkou. Detroit se musel obejít bez zadáka Niklase Kronwalla a centra Pavla Dacjuka a navíc ještě přišel o křídelníka Erika Colea, jenž si v první třetině přivodil zranění v dolní části těla.
Tři někdejší hráči Pittsburghu pomohli St. Louis k vítězství nad svým bývalým zaměstnavatelem. Roberto Bortuzzo a Marcel Goc se postarali o první dvě branky zápasu a český obránce Zbyněk Michálek byl strůjcem vítězné trefy v prodloužení. V čase 60:35 našel polostřílenou přihrávkou přesně hokejku Alexandera Steena a Blues porazili Penguins 3:2.
První velkou šanci zápasu mezi Nashvillem a Montrealem měl hostující Tomáš Plekanec, který se v osmé minutě objevil sám před domácím gólmanem, ale ani nadvakrát Pekku Rinneho nepřekonal. První tak udeřili Predátoři, jmenovitě Mattias Ekholm, který se o dvě minuty později protáhl mezi dvěma hráči soupeře a vleže dokázal skórovat.
Ve druhé třetině Brendan Gallagher vyrovnal a postavou malý David Desharnais navíc dostal Canadiens do vedení. Další průběh hry ale patřil Predátorům. Ryan Ellis vyrovnával v 48. minutě, když úspěšně tečoval střelu Mikea Ribeira. Ten v prodloužení předložil parádní přihrávku šikovnému nováčkovi Filipu Forsbergovi, který vstřelil vítězný gól. Bod stačil Habs k tomu, aby se stali prvním celkem letošní sezóny NHL, který zdolal stobodovou hranici.
Utkání mezi NY Islanders a Minnesotou dominovali brankáři. Devan Dubnyk kapituloval jen po závaru na konci druhé třetiny, Jaroslava Haláka překonal až osm minut před koncem základní hrací doby nadvakrát Zach Parise. V prodloužení pak Halák vyrazil dělovku Thomase Vaneka a rozhodnout musely samostatné nájezdy. V nich uspěl jen Parise, avšak s velkým přispěním paní Štěstěny. Puk se po jeho střele odrazil od tyčky do Halákovy nohy a teprve poté si to namířil za brankovou čáru. Slovenský gólman se ho pokusil zastavit, ale jeho snaha byla marná.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -