- Reklama -

Všechno je jinak: Hiller už není v Anaheimu a stal se otcem

- Reklama -

V NHL patří mezi zavedené a uznávané značky, přesto vstoupil do zvláštní sezony. Švýcarský brankář Jonas Hiller totiž poznává nové životní i profesní situace. Pokud jde o ryze hokejové záležitosti, největší změnou je odchod z Anaheimu, kde strávil sedm sezon, a podpis dvouleté smlouvy s Calgary. V soukromí se pak rodák ze zhruba dvouapůltisícového Felben Wellhausenu v kantonu Thurgau mohl radovat z narození prvního potomka. Dcerce, která přišla na svět začátkem prázdnin, dali Jonas Hiller s manželou Karolinou jméno Noelia.
„Je to naše první dítě, takže se jednoznačně jedná o největší událost léta,“ hlásí v rozhovoru pro web hráčské asociace šťastný otec a dokazuje tak, že v podobných chvílích ustupuje hokej do pozadí. Zvlášť uvědomíme-li si, že zkušený gólman opustil dlouholeté působiště, kde si vydobyl uznání a respekt.
Paf z novorozence nebyli jen manželé Hillerovi. Ti se během návštěv širokého příbuzenstva a známých s přáteli museli spokojit se skromnější rolí. „Všichni chtěli vidět malou a ne nás,“ směje se dvaatřicetiletý muž s maskou. „Naše malá je neuvěřitelně klidná a všechno zvládala a zvládá perfektně,“ doplňuje ještě muž, jenž stihl během léta také návštěvu dvou svateb včetně té bratrovy.
Leckomu dojde, že Jonas Hiller měl vzhledem k okolnostem opravdu jen velmi málo volného času, který mohl věnovat jen sám sobě. Přece jen si chtěl během letní přestávky užít narozenou dceru a dobře se připravit na nový ročník NHL. „Koníčky jsem opravdu moc nestíhal,“ přitakává muž, jenž poslední zářijový den roku 2007 debutoval v NHL výhrou s Los Angeles.
„Nicméně na tenis nebo squash jsem se dostal, protože je používám jako součást tréninku,“ přibližuje. „Hodně jsem jezdil na horském kole, protože jsem mnohem raději venku než zavřený někde na rotopedu,“ pokračuje. „Stejně tak miluji pohyb ve vodě nebo na ní, takže jsem chodil plavat nebo jezdit s jachtou,“ přidává další volnočasové aktivity. „Hodil jsem se zkrátka do pohody a užíval si všechno okolo,“ usmívá se.
Nyní už Jonas Hiller myslí na novou výzvu v dresu Flames, kde má zatím bilanci dvou výher a dvou porážek ve čtyřech startech. „Tušil jsem, že se do Anaheimu nevrátím, takže jsem se začal soustředit pouze na věci, které můžu ovlivnit a které mě mohou čekat,“ popisuje relativně jednoduchý recept.
On sám však nemusel na nové angažmá čekat, protože krátce po otevření trhu s volnými hráči podepsal dvouletou smlouvu s Calgary. „Před sedmi lety jsem začal chytat NHL v Anaheimu, nyní se přede mnou otevřela nová kapitola hokejového života,“ uvádí bez špetky negativních emocí.
„Zvykám si na nové prostředí a změny, které mě potkaly. V tomhle směru musím pochválit všechny kolem týmu, jak mi pomáhali nebo pomáhají. Dostal jsem odpověď na téměř každou moji otázku,“ líčí Jonas Hiller spokojeně.
Na ledě to zatím Flames celkem funguje, z osmi utkání čtyřikrát vyhráli a třikrát padli. „Máme mladý tým, ve kterém jsem ve dvaatřiceti letech pomalu veterán,“ rekapituluje složení mužstva, v němž je podle aktuální soupisky na klubovém webu jen o rok starší útočník Brian McGrattan a stejně starý obránce Deryk Engelland. „Na druhou stranu jsou všichni hodně odhodlaní a chtějí něčeho dosáhnout, takže je zábava tu chytat,“ uzavírá muž, jehož konkurentem v brankoviště je Karri Rämö.

Příští zápas v TV: Pittsburgh – Philadelphia, st/čt 22. října, 2:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Libor Kult
Narozen v roce 1981. Hokej vstoupil do mého života, někdy v první třídě. V roce 2004 jsem napsal první "profesionální" článek o nejrychlejší kolektivní hře světa. Studoval jsem management tělesné výchovy a sportu, což nebylo úplně tou nejlepší průpravou pro "velkou" novinařinu, jíž jsem se začal věnovat po skončení školy. Od srpna 2006 vnímám NHL i profesně a ne jen jako sázející fanoušek. Nyní se k NHL tak trochu vracím, za což vděčím duchovnímu otci tohoto projektu a také jednomu ze stálých redaktorů. Sleduji všechny české hráče v zámoří, z těch zahraničních Thomase Vaneke či Nino Niederreitera. Oblíbený klub: Piráti Chomutov (jinak ani volit nemůžu)

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -