- Reklama -

Výpadek formy, dlouhá absence. Aneb posily-neposily Chicaga Blackhawks

- Reklama -

Od Kimmo Timonena a Antoinea Vermettea se neočekávalo, že by měli bodově fb-chicagovyvážit absenci hvězdného útočníka Patricka Kanea. Zároveň ale nikdo nepředpokládal, že by se nejnovější posily Blackhawks skoro vůbec nepodepisovaly na produktivitě svého nového klubu.
Během 13 utkání v barvách Chicaga si oba dohromady připsali pouze 3 asistence. O všechny se zasloužil Vermette. Kanadský útočník přispěl dvěma gólovými pasy k vítězství nad San Jose Sharks (14. března), minulou neděli pak pomohl svému týmu k triumfu na ledě Winnipegu. Ale tím končí bodový výpis, kterým si Vermette s Timonenem v březnu (ne)vylepšili své osobní statistiky.


Vstupte do světa statistik NHL


V případě finského beka je to na jednu stranu pochopitelné. Do hry naskočil po desetiměsíční pauze, což by ve 40 letech byla pro každého hráče pořádná zkouška ohněm. Naopak jeho kanadský spoluhráč si přivezl nevýraznou formu už ze svého bývalého působiště, Arizony. Dvaatřicetiletý forvard naskočil od počátku kalendářního roku do 39 utkání, ve kterých skóroval pouze třikrát. Ze své poslední branky se radoval v polovině února, od té doby trvá jeho gólové sucho již 19 zápasů.
„Cítím se v pohodě, šancí mám dostatek. Bylo by krásné, kdyby se štěstí jednoho dne znovu přiklonilo na moji stranu. Ale jsem si jistý, že pokud budu podávat vyrovnané výkony, pak si mě najde samo,“ řekl Vermette.

Svoji chicagskou misi zahájil rodák ze St. Agapitu po boku mladíků Brandona Saada a Teuvo Teravainena. Ale od té doby prostřídal tři různé formace, nějaký čas hrál i po boku kapitána Jonathana Toewse.
Trenér Joel Quennville si to vysvětluje tím, že oba jeho svěřenci ještě potřebují nějaký čas, aby se plně zabydleli v novém týmu. „Pracujeme na tom. Každý den se to zlepšuje. Jsou to zkušení borci, kteří nepoleví, dokud si stoprocentně nesednou s naším systémem hry.“
„V prvním utkání jsem si trochu namohl třísla a byl jsem rád, že jsem další zápasy vůbec přežil. Ale pomalu, den za dnem, se cítím stále lépe a lépe, a konečně získávám pocit, že tomuto tým mohu něco dát. Nicméně ještě to zabere nějaký čas,“ popsal své pocity Timonen.
Podle Vermettea je pro oba hráče nejdůležitější, aby zatnuli zuby a nenechali se současným trudným obdobím úplně znechutit.
„Chcete přispět svému týmu, pomoci mu v mnoha různých ohledech. Když se vám nedaří, v horším případě když se vede špatně celému mužstvu, pak je to pro každého velmi frustrující. Ale oba už máme leccos za sebou. Stejně jako se vždycky snažíte hledat na své hře nějaké chyby, abyste byli ještě lepší, stejně tak nesmíte nikdy upadnout do naprosté letargie, když se vám přilepí smůla na paty. Jinak jste v pasti. Člověk musí hrát s čistou hlavou a věřit, že to jednou zlomí.“
Foto/Photo by: Sarah A.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -