- Reklama -

MEGATREJD: Tkachuk míří na jih

- Reklama -

Už několik týdnů bylo jasné, že útočník Matthew Tkachuk opustí Calgary, ale to co se událo v průběhu pátku mnohé překvapilo. Američan byl totiž součástí megatrejdu.

Flames poslali Tkachuka do Floridy spolu s výběrem ve 4. kole draftu 2025, zatímco opačným směrem putují Jonathan Huberdeau, MacKenzie Weegar, Cole Schwindt a výběr v prvním kole draftu 2025.

Tkachuk už podepsal s novým zaměstnavatelem osmiletý kontrakt ve výši 76 mil. dolarů.

24letý Tkachuk nedávno informoval management Calgary, že s týmem nepodepíše dlouhodobou smlouvu a také dodal seznam mužstev, do kterých by akceptoval výměnu. Na něm figurovala právě Florida.

- Reklama -

Američan prošel v roce 2016 draftem NHL, když si ho ze 6. místa vybrali právě Flames. V minulé sezóně si vytvořil osobní maximum v počtu gólů (42), asistencí (65) i bodů (107).

Ještě úspěšnější sezónu má za sebou 29letý Huberdeau. Ten vsítil 30 branek a přidal 85 asistencí.

Dobrý ročník odehrál i 28letý Weegar. Obránce měl na kontě 44 bodů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -