- Reklama -

NHL couvla a zakázala hráčům duhové pásky na hokejky

- Reklama -

Po zákazu duhových dresů na rozbruslení NHL zavedla i zákaz duhových pásek na hokejky. O svém záměru informovalo vedení kanadsko-americké hokejový ligy jednotlivé týmy už minulý týden. Kromě duhových barev nesmí hráči používat různě zbarvené pásky na hokejkách při akcích Hockey Fights Cancer (propagující nadace pro výzkum rakoviny) či při různých akcích podporujících armádu.

Už v červnu vedení ligy rozhodlo o zákazu duhových dresů pro rozcvičky poté, co v nich někteří hráči odmítli nastoupit. Zdůvodněním ligy bylo, že toto téma zbytečně vytváří kontroverzi a hází negativní světlo na všechny aktivity, které týmy vyvíjí ve své komunitě. Bratři Staalové a James Reimer citovali náboženské důvody, někteří ruští hráči se zase bojí následků, které by je čekali při návratu do vlasti, kde je propagace homosexuality zakázaná.

„Je to nešťastné. Myslím ale, že nás to neodradí od podpory různých hnutí, která si to zaslouží. Ať už vyšlo jakékoliv vyjádření, my jako hráči budeme tuto skupinu podporovat i nadále,“ nechal se slyšet obránce Toronta Morgan Rielly.

Jedním z prvních hokejistů, který použil duhovou pásku na hokejku, byl Jonathan Huberdeau.

- Reklama -

„Vždycky jsem to plně podporoval a budu v tom pokračovat i nadále. Osobně se budu snažit využít veškerých možností, jak toto hnutí podpořit,“ prohlásil Huberdeau.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -