- Reklama -

Divočina v Pittsburghu! Devils to nevzdali a málem předvedli zázračný obrat

- Reklama -

V průběhu zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že se v Pittsburghu nakonec odehraje nevídané drama. Tučňáci s přehledem kontrolovali zápas a po 40 minutách drželi nad soupeřem z New Jersey luxusní šestigólový náskok (6:0). Nakonec se ale museli o výhru strachovat do posledních vteřin a byli rádi, že zápas nedospěl do prodloužení.

Penguins brali oba body za výhru 7:6 v základní hrací době a stali se prvním týmem v historii, jenž vyhrál zápas, ve kterém prohrál třetí třetinu o pět gólů. To se doposud nikomu nepodařilo.

Případů, kdy nějaký tým prohrál poslední třetinu o pět branek, bylo doposud napočítáno celkem 279 (270 v základní části a 9 v play-off). Nikdy ale takový tým neodcházel z utkání jako vítěz. Pens jsou první.

„Nikdy jsem nic podobného nezažil. Není snadné to vstřebat a nějak na to reagovat. Nemám na to odpověď. Musíme být v mnoha věcech mnohem lepší,“ nechápal po zápase kouč vítězů Mike Sullivan.

- Reklama -

Kouč Ďáblů neskrýval rozčarování z výkonu svých gólmanů. Scott Wedgewood byl vystřídán poté, co v první třetině pustil čtyři ze třinácti střel. Zápas tak dochytal Aaron Dell, jelikož Mackenzie Blackwood nebyl k dispozici z důvodu zranění.

„Pokud chceme zápas lépe začít, potřebujeme mnohem lepší výkon gólmana. Udělali jsme nějaké chyby, ty ale udělá každý tým. Některé z těch gólových střel neměly skončit gólem. Naši brankáři musí být lepší,“ nebral si servítky kouč Lindy Ruff. Není divu, ve 36. minutě svítilo na ukazateli skóre hrozivých 6:0.

A pak se to stalo. Do třetí třetiny vyjeli na led úplně jiní Ďáblové. Z jedenácti střel nasázeli opařeným domácím šest branek!

Začal to už po 41 vteřinách Nico Hischier v přesilovce 5 na 3. Jegor Šarangovič se poté trefil v oslabení a ve 49. minutě upravoval Nathan Bastian na 6:3. Sidney Crosby pak sice navýšil vedení Pens na 7:3, ale v rozmezí minuty snížili Jack Hughes a Nolan Foote na 7:5. Pro druhého jmenovaného to byla premiérová trefa v NHL. Do konce zápasu zbývalo v tu chvíli šest minut.

Střelecký účet uzavřel 41 vteřin před koncem Andreas Johnsson. Vyrovnat už ovšem svěřenci Lindyho Ruffa nestihli a po sedmé porážce v řadě je definitivně jisté, že se letos do bojů o Stanley Cup nepodívají.

„V kabině jsme si řekli, že chceme tu třetí třetinu vyhrát. V hokeji to nikdy nesmíte vzdát. Myslím, že jsme dnes ukázali velký charakter,“ komentoval parádní comeback kapitán Devils Nico Hischier.

„Je skoro nemožné vyhrát zápas, když dostanete sedm gólů. Odehráli jsme velmi dobrou třetinu, ale prostě nesmíme tolik inkasovat,“ řekl po utkání útočník Jack Hughes.

Ďáblům se podařilo vstřelit šest branek za třetinu popáté v klubové historii, naposledy to dokázali v dubnu 1996 ve druhé třetině duelu proti Hartfordu.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -