- Reklama -

Krejčí opouští Bruins

- Reklama -

Boston opouští klubová ikona. Útočník David Krejčí v pátek oznámil, že v příští sezóně bude hrát doma v Česku.

35letý Čech strávil celou svou kariéru v Bostonu, který si jej vybral ve druhém kole draftu 2004. Od té doby vstřelil 215 branek a přidal 515 asistencí v 962 zápasech. Týmu pomohl i ke Stanley Cupu v roce 2011.

Během své kariéry byl Krejčí pro Bruins konzistentním přínosem. I v minulé sezóně byl schopný vstřelit osm branek a přidat 36 asistencí v 51 utkáních. V osmi ročnících pokořil metu 50 bodů, v šesti z nich jich nasbíral aspoň 60.

„V tomto bodě své kariéry a života se potřebuju vrátit do České republiky a hrát před mou rodinou, která toho obětovala hodně, aby mi pomohla dosáhnout mých snů v NHL. Chci hrát před rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby moje děti žily tam, kde jsem vyrůstal, a trávili čas s členy mé rodiny,“ ohlásil Krejčí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -