- Reklama -

Pastrňák a Krejčí se dostali mezi legendy Bostonu Bruins

- Reklama -

Zdeno Chára, David Pastrňák či David Krejčí se zařadili mezi největší legendy Bostonu Bruins.

Oba čeští reprezentanti byli při příležitosti 100. výročí založení klubu zvoleni do Týmu století. Ve dvacítce nejvýznamnějších hráčů bostonské historie figurují po boku dalších hvězd, jakými jsou Bobby Orr, Phil Esposito či Ray Bourque.

Sestava TOP hráčů historie klubu, který patří do tzv. Original Six, byla představená na pátečním galavečeru. O složení Týmu století rozhodla nezávislá komise složená z novinářů, historiků a fanoušků.

- Reklama -

Pastrňák a současný kapitán Brad Marchand jsou ve výběru legend jedinými dvěma hráči, kteří v dresu Bruins stále nastupují. Od roku 2014 odehrál 27letý havířovský odchovanec za Boston 593 utkání, ve kterých nasbíral 619 bodů za 303 branek a 316 asistencí.

O deset let starší Krejčí byl členem týmu, který v roce 2011 vyhrál Stanley Cup. Za Bruins odehrál 1032 zápasů, ve kterých si připsal 768 bodů za 213 gólů a 555 asistencí. V letech 2011 a 2013 byl nejproduktivnějším hráčem play-off.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -