- Reklama -

S kariérou se rozloučila další ikona Bruins

- Reklama -

Zkušený centr David Krejčí v pondělí oficiálně oznámil konec v NHL. Jeho prohlášení zveřejnil klub Boston Bruins, za který v nejlepší lize světa odehrál 16 sezon.

Zároveň ale nejde o ukončení kariéry, protože 37letého Čecha láká start na květnovém mistrovství světa v Praze a není vyloučeno, že se v průběhu nadcházející sezony objeví v extralize.

Krejčí se v uplynulé sezóně vrátil do NHL po ročním působení v Česku. V základní části odehrál 70 utkání, ve kterých vstřelil 16 branek a nasbíral 56 bodů. Ve čtyřech duelech play-off přidal gól a tři asistence.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2011 odehrál v NHL 1032 zápasů, ve kterých vsítil 231 branek a nastřádal dohromady 786 bodů. V 160 střetnutích play-off zaregistroval 128 bodů.

- Reklama -

Boston draftoval Krejčího v roce 2004 z 63. místa.

Před nedávnem zavěsil brusle na hřebík i centr Patrice Bergeron.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -