- Reklama -

Krejčího večer. Tisícovku oslavil třemi asistencemi, zářili i Pastrňák se Zachou

- Reklama -

Tisíc zápasů, to je v NHL velmi ceněná meta. Kdo v nejslavnější lize světa vydrží takhle dlouho, musí něco umět. Není to něco, k čemu by se hokejisté vyloženě upínali, každopádně to potěší. Je to důkaz dlouhodobé výkonnosti. Včera si jubilejní tisící utkání v NHL odbyl český centr David Krejčí.

Stal se tak třináctým Čechem, který na kulatý milník dosáhl. Všech tisíc zápasů navíc odehrál za jediný klub, o to je to cennější. Vždyť v organizaci Bruins, která má dlouhou a bohatou historii, se to před ním povedlo pouze šestici hráčů – Ray Bourque, Johnny Bucyk, Patrice Bergeron, Don Sweeney, Wayne Cashman a Zdeno Chára.

A slavnostní večer si Krejčí náležitě užil. Se svými českými parťáky spustili parádní show, hokejem se vyloženě bavili. Výsledek? Jednoznačná výhra 6:0 nad neškodnými Flyers. Oslavenec je pod ní podepsán třemi asistencemi!

- Reklama -

Ne vždy se podaří slavnostní večer skloubit s pohodovou výhrou a výborným výkonem jubilanta. To ale nebyl včerejší případ. A činili se i další Češi. Pastrňák se Zachou zapsali shodně bilanci 2+1. Celé trio tak zakončilo zápas se třemi body, což je vskutku rarita.

Podle novináře a statistického experta Jiřího Vítka je to teprve pátý případ v historii NHL, kdy v jednom zápase zaznamenali hned tři Češi v jednom dresu po třech bodech.

Krejčí si zkrátka nemohl přát lepší jubileum. Přidal se i gólman Jeremy Swayman, který pochytal 29 střel a udržel nulu. Pastrňák má po včerejšku na kontě už 35 branek a nahání nejlepšího střelce soutěže Connora McDavida, na kterého ztrácí už jen dva přesné zásahy. Zacha zase před pár dny podepsal s Bruins nový lukrativní kontrakt. Včera pak velkou měrou přispěl k povedenému českému večeru.

Vše se ale točilo hlavně kolem Krejčího. Šestatřicetiletý rodák ze Šternberka se do NHL vrátil po roční pauze v české extralize ve velkém stylu. Jako by nikdy neodešel. Po 38 zápasech má na kontě 34 bodů za 11 branek a 23 asistencí.

„Všichni hráči ho velmi respektují. Dnes opět ukázal proč. Každého kolem sebe dělá lepším. Je to legenda Bruins,“ komentoval Krejčího výkon kouč Jim Montgomery.

„Je to samozřejmě velký úspěch a pocta, dosáhnout na tisícovku v dresu jednoho klubu. Jsem na to pyšný. Je to jedna z těch věcí, na které budete jednou po kariéře vzpomínat,“ přiznal Krejčí.

„Mám radost z toho, jak jako tým hrajeme. Vypadá to, že tohle by mohl být výjimečný rok. Moc dobře si uvědomujeme, co v téhle kabině máme a že to není samozřejmost,“ snažil se odvést pozornost od sebe k celému týmu.

Boston má skutečně sezónu rozjetou fantasticky. Bilance 34-5-4 hovoří za vše. Sezóna už se přehoupla do své druhé poloviny a Medvědi ze 43 zápasů nebodovali jen pětkrát.

„Je to strašně chytrý a pracovitý hráč. U nás doma je legendou už dávno. A teď, po odehrání tisíce zápasů za tento klub, je legendou i zde, což je super,“ prohlásil o svém krajanovi Pavel Zacha.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -