- Reklama -

Rangers postupují, kanadská série pokračuje. Wild mají opět navrch

- Reklama -

Dvě mužstva měla v pátek večer za stavu 3-1 domácí výhodu postupového mečbolu, jen jedno ji dokázalo proměnit. NY Rangers zdolali Pittsburgh 2:1 v prodloužení a mohou si dopřát delší odpočinek před druhým kolem. Série mezi Montrealem a Ottawou se vrací do kanadské metropole poté, co Senátoři na soupeřově půdě zvítězili přesvědčivě 5:1. V zápasech mezi Minnesotou a St. Louis se Divoši potřetí ujímají vedení, Bluesmany včera porazili 4:1.


Rozpis a výsledky prvního kola play off


Vítězství 2:1 se pro Jezdce v jejich sérii s Tučňáky stalo normou, dosáhli ho i v předchozích třech případech. Také minule to bylo až v nastaveném čase. Pátečním hrdinou se stal Carl Hagelin, který v 71. minutě vyjel zpoza brány a překonal Marc-Andre Fleuryho střelou z pravého kruhu.
Rangers měli i lepší vstup do utkání. Když byl v páté minutě vyloučen Nick Spaling, stačilo jim k využití početní výhody pouhých dvanáct sekund. Dan Boyle vypálil od modré čáry a důrazný Derek Stepan měl k vyraženému kotouči nejblíže. Spaling se spoluhráčům omluvil v závěru druhé třetiny brankou ze skrumáže, jejímu uznání předcházela krátká porada rozhodčích s kolegy u videa.
Jezdce čeká v dalším kole vítěz série mezi Washingtonem a NY Islanders, v níž mají zatím mírně navrch Capitals.

Ve středu Craig Anderson montrealské střelce vynuloval, v pátek jim ze 46 pokusů jednu gólovou radost dopřál. Mohl si to dovolit, protože jeho spoluhráči na druhé straně kluziště rozsvítili červené světlo pětkrát. Dvakrát se jim to povedlo při přesilovkách.
Při té poslední v závěrečné minutě uzavřel skóre Bobby Ryan – stejný muž, který v 10. minutě zahájil další cestu Senátorů za přežitím. První tři utkání totiž prohráli, takže jakékoliv klopýtnutí už si nemůžou dovolit. Svěřenci Davea Camerona zatím v každém zápase skórovali jako první, ale včera se jim poprvé podařilo také navýšit náskok, když v 16. minutě poslal puk za Priceova záda Patrick Wiercioch.
Upevňování vítězné stavby pokračovalo ve 35. minutě při početní výhodě. Habs se dostali ke slovu až po další přestávce, ale dalších devatenáct střel Anderson v poslední třetině pokryl.

- Reklama -

Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Série mezi St. Louis a Minnesotou se odvíjí podle neměnného scénáře, Divoši vítězí v každém lichém zápase. A protože včera se hrálo páté utkání, jsou zase k postupu o kousek blíže. Dvěma klíčovými body byly výkon Devana Dubnyka a slepené góly v prostřední části hry.
Dubnyk byl minule střídán po šesti inkasovaných brankách, tentokrát přiváděl Bluesmany k zoufalství. Čerstvou nominaci na Vezinovu trofej oslavil 36 zákroky, překonal ho pouze Vladimir Tarasenko (nový vládce statistik play off) v 9. minutě při přesilovce.
Jenže zatímco v předešlých duelech vždy platilo, že kdo dá první gól, ten vyhraje, tentokrát se Divochům podařilo otočit vývoj. Za tři minuty srovnal Mario Scandella a v závěru druhé třetiny se rychle po sobě prosadili Nino Niederreiter a Mikko Koivu. Mladý Švýcar v čase 34:56, kapitán Wild o 86 sekund později při početní výhodě.
V poslední třetině se Minnesota, stejně jako v úvodním dějství, dostala pouze ke třem střelám na Jakea Allena, ale ještě jednou puk za čáru dopravila. O postupu může rozhodnout v neděli v domácím prostředí.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -