- Reklama -

Chicago Blackhawks: Příští zastávka – finále Stanley Cupu

- Reklama -

Ve Větrném městě vládne radost. Chicago překonalo poslední a asi nejtěžší překážku na cestě do finále. Třetího finále v šesti letech. Sobotní výhra 5:3 nad Anaheimem dokončila obrat v sérii, která po pěti zápasech patřila Kačerům, a vyslala Černé jestřáby do dalšího boje o svatý hokejový grál.
Jonathan Toews, jenž nazval na začátku týdne sedmý zápas „absolutní výzvou, která má ukázat, co ve vás jako v hráči je“, přijal tuto výzvu a předvedl, co v něm jako hokejistovi je. Dvěma brankami nasměroval svůj tým k výhře a hlavně mu dal klid od samého začátku, protože oba góly vstřelil už v první třetině.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hawks se utkají se finále s Tampou Bay Lightning, která si také natáhla konferenční finále na sedm zápasů. Absolutní finále začne ve středu v domácím svatostánku Lightning (Amelia Arena).
„Nebyly tam žádné snadné zápasy,“ ohlédl se za sérií s Anaheimem Toews. „Nic nám nedali zadarmo. Nenastal snad žádný moment, kdy by byli v klidu a nehráli svůj nejlepší hokej, abychom si mohli orazit. Cítili jsme, že do toho proti nim musíme dát úplně všechno. Byl to neuvěřitelný test.“

Po Toewsovi skórovali v zápase ještě Brandon Saad, Marián Hossa a Brent Seabrook. Patrick Kane se zapsal třikrát mezi nahrávače, Brad Richards a Duncan Keith měli po dvou asistencích. Corey Crawford odvedl tradičně vynikající výkon v bráně. Všichni chtěli odčinit loňské selhání v zápase číslo sedm proti Los Angeles. Kings tehdy prošli na úkor Chicaga do finále, kde porazili NY Rangers.
„Je to ohromný krok, zvlášť když jsme to loni nedotáhli,“ raduje se Patrick Kane. „Další možnost může vždycky přijít až za rok. Chtěli jsme se z loňské porážky poučit a neskončit se stejným pocitem jako tehdy. Teď jsme v pozici, kdy máme před sebou začátek nové série. Připravíme se na Tampu a určitě si to zkusíme trochu užít, protože už tohle je obrovský úspěch. Ještě to ale není všechno…“
Postup až do finále, to stojí hodně úsilí. „Víme, jak zřídkavý úspěch to je, jak moc práce stojí. Jak moc maličkostí se musí sejít, abyste došli až sem. Je to ohromná příležitost,“ těší se Jonathan Toews.
Hawks dosáhli na finále po možná nejlepším výkonu v sezóně. „Celý rok to byly výkony nahoru dolů, až se lidi někdy ptali, kdy budeme zase ti Blackhawks, kterými jsme bývali,“ smál se pětatřicetiletý centr Brad Richards.

- Reklama -

„Když ale o něco jde, umíme se semknout a vrátit ke své hře. To je na tomhle týmu výjimečné. Tahle série nebyla jiná, nepanikařili jsme, až to došlo do stavu, kdy jsme potřebovali tu jednu poslední výhru a udělali jí,“ vysvětluje rodák z Murray Harbour.
Pro Anaheim je to jen další smutný konec sezóny. Nejlepší celek Západní konference po základní části dokázal v play off uhrát pouze první dvě kola. „Je to mizérie, hrozný pocit,“ mrzelo obránce Cama Fowlera. „Bohužel to nevypadalo, že bychom si to zasloužili, tak to prostě někdy chodí…“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -