- Reklama -

Právník v Kaneově případu volá po nezávislém šetření

- Reklama -

„Tohle je nejhorší případ obviňování oběti, jaký jsem kdy zažil. Jde o klasický příklad, proč se oběti znásilnění bojí vystoupit na veřejnosti. Docházím k únikům materiálů, aby byla zdiskreditována moje klientka,“ pronesl na středeční tiskové konferenci konané v Buffalu Thomas Eoannou.
Že vám tohle jméno vůbec, ale vůbec nic neříká, ačkoliv se považujete za hodně informovaného hokejového fanouška? Není se čemu divit. Jedná se o advokáta, jenž zastupuje ženu, kterou měl začátkem srpna sexuálně zneužít chicagský útočník Patrick Kane.
Co pan Eonnau vyčítá vyšetřovacím orgánům? Že se včera před domovními dveřmi matky 21leté ženy, která volá Kanea k odpovědnosti, objevil roztrhaný balíček, jenž původně obsahoval soupravu použitou policií při testování, zda se v pochvě údajné oběti nacházelo sperma hokejisty Blackhawks.


„Pokud hledáte jistý způsob, jak zamezit soudnímu stíhání, zfalšujte důkazy. Žádám nezávislé vyšetřování, i když uznávám, že to zpomalí celý proces,“ volá po spravedlnosti Eonnau.
Kaneův právní zástupce Paul Cambria nad novými událostmi jen symbolicky mávne rukou. „Ten vzorek už prozkoumal znalec, který pracuje pro okres Erie, a ten sdělil, že v něm nenašel DNA Patricka Kanea. To je všechno, co potřebuji vědět. Bylo nám řečeno, že tam byla nalezeny jiné stopy DNA, ale Patrickovi nepatřily.“


Mohlo by vás zajímat:


Další komentáře k celé záležitosti nemá ani vedení NHL, které už dříve sdělilo, že bude vycházet z presumpce neviny. „Nemyslím, že dnešní oznámení bude mít nějaký přímý vliv na Kaneovo postavení z pohledu NHL,“ uvedl zástupce komisaře Bill Daly.
Chicago Blackhawks svého hráče zatím také nijak neomezují v aktivitách, Patrick Kane se normálně účastní tréninkového kempu Jestřábů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -