- Reklama -

Nashville si zatím proti San Jose neškrtnul. Hlavním důvodem je Martin Jones

- Reklama -

Skvělým způsobem zatím hraje v play off druhý nejproduktivnější zadák základní části Brent Burns (11 bodů v 7 zápasech), dobrou práci odvádí v dresu San Jose také Joe Pavelski nebo Logan Couture (oba 10 bodů), hlavním důvodem dosavadní spanilé jízdy Sharks je však podle názoru zámořských novinářů někdo jiný. Martinu Jonesovi především vděčí Žraloci za to, že si vezou do Nashvillu vedení 2:0.
V prvním zápase proti Predátorům si rodák z North Vancouver připsal 29 zákroků, ve druhém vypjatém duelu z toho bylo dokonce Jonesovo nové osobní maximum v play off. Sedmatřicet zákroků bylo třeba k uhájení těsného vítězství 3:2. Pekka Rinne na druhé straně zasahoval jen dvaadvacetkrát.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jones má jako letošní jasná jednička Sharks v play off obdivuhodnou bilanci šesti výher k jedné porážce. Dva nebo méně gólů inkasoval v pěti ze sedmi odchytaných duelů.
Nejeden hráč Žraloků přiznal po druhém utkání s Nashvillem, že to rozhodně nebyl jejich nejpovedenější zápas v sezóně. Predátoři diktovali tempo hry po většinu času, jejich útoky ale vytrvale narážely na připraveného Jonese, který jen ve druhé třetině předvedl 16 a ve třetí 11 úspěšných zákroků.
„Myslím, že byli lepší než my po většinu utkání. Hodně chlapů dnes neodevzdalo to nejlepší a svými zákroky nás zachránil Jones,“ řekl centr Sharks Logan Couture. „Strávili jsme příliš mnoho času v naší obranné třetině. Udělali jsme chyby, které jsme doteď v play off nedělali. Nehráli jsme dobře, přesto jsme našli cestu k výhře. Jones byl hlavním důvodem.“
Nashvillu se nedařilo nic, přestože měl být podle předpokladů po vyhecovaném sedmém utkání s Anaheimem nažhavený. „Očekával jsem, že na nás trochu víc vlétnou,“ řekl brankář Sharks k týmu, který odehrál náročnou sedmizápasovou sérii, zatímco hráči San Jose po kratší sérii s Los Angeles skoro týden jen trénovali. „Věděli jsme, že mají dost energie, nicméně my jsme se drželi naší koncepce. Neztratili jsme strukturu své hry.“
Dobrou zprávou je, že Marc-Edouard Vlasic byl měl být v pořádku potom, co jej zasáhl do hlavy ostrostřelec soupeře Shea Weber. Vlasic byl bez šance reagovat, tečovaná rána ho trefila čelně, naštěstí však zasáhla plexisklový chránič očí. Blokovat hlavou rány jednoho z nejtvrdších střelců NHL určitě není legrace, Vlasic ale bude v pořádku.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Třetí duel semifinále Západní konference mezi San Jose a Nashvillem se odehraje v úterý na ledě Predators, čtvrtý je na témže místě v plánu ve čtvrtek. Pokud nebude série rozhodnuta v nejkratším možném čase, vrátí se oba týmy k pátému duelu v sobotu do San Jose.
„Nikdo z nás nepropadá panice. Pořád před námi zbývá odehrát dost hokeje. My víme, že to nebude jednoduché a oni také. Musíme ale najít cestu, jak být o něco lepším týmem a vyhrávat,“ nabádá své spoluhráče center Predátorů Ryan Johansen.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -