- Reklama -

Absurdita hry o Černého Petra: fandí se soupeři

- Reklama -

Když Sam Gagner v první minutě nastaveného času rozhodl souboj mezi Sabres a Coyotes, publikum jásalo – přestože se hrálo na americko-kanadském pomezí a kotouč skončil za zády domácího Matta Hacketta. Po prohře 3:4 v zápase dvou nejhorších celků soutěže mají totiž Šavle zase o kousek blíž k zisku „ceny útěchy“, letos velice hodnotné – možnosti volit při draftu jako první.
Nepůjde o Petra, jak píšeme v titulku, ani barva nebude tak pochmurná. Pokud se letošní výběry trefí do dlouhodobě stabilních předpovědí skautů, hraje se o zlatého Connora (McDavida) či stříbrného Jacka (Eichela). A Sabres mají v tomto závodě po včerejšku už šestibodový náskok, přesněji řečeno ztrátu. Proto ta radost v ochozech…
… doprovázená nechápavými pohledy hokejistů v tmavých dresech. „Vždycky jsem měl pro naše fanoušky jen slova uznání, ale dneska je výraz ‚zklamání‘ ještě dost slabým pojmenováním,“ říká obránce Mike Weber. „Nic podobného jsem v životě nezažil. Tvrdí se, že co vás nezabije, to vás posílí, ale tohle už je opravdové dno.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sedmadvacetiletý zadák, který v Buffalu prožil celou profesionální kariéru, dal svým vyloučením třicet sekund před koncem základní hrací doby soupeři jedinečnou příležitost k získání druhého bodu. Coyotes od osmé minuty vedli, domácí poté otočili vývoj. Arizona se ale ještě v prostředním dějství díky dvěma trefám v rozmezí necelých tří minut znovu chopila otěží. Do prodloužení poslal utkání přesilovkový gól Briana Gionty v čase 56:20.
„Soupeř dal první branku a naši fanoušci začali jásat. Vyloučili mě v závěru a oni tomu tleskali. Kojoti vstřelili vítězný gól a diváci aplaudovali,“ kroutí nevěřícně hlavou Weber. „Nevím, co na to říci. Je to pro nás strašně frustrující.“
Šavlím zbývá do konce základní části sehrát osm utkání. Pokud v nich nezískají o šest bodů více než Arizona nebo o sedm více než Edmonton, skončí v tabulce poslední. Třicáté místo dává 20procentní šanci na výhru v draftové loterii, která se podle upravených pravidel rovná vlastnictví prvního výběru. I kdyby poslední tým v loterii nezvítězil, nebude volit později než druhý.
Teoretickou šanci na jedničku draftu má dle nynějších regulí i nejlepší z nepostupujících klubů, i když je pouze jednoprocentní. V minulosti tomu tak nebývalo, vítězství v loterii znamenalo jen posun o čtyři místa nahoru, takže právo první výběru se týkalo pouze pěti nejhorších celků. Od příštího roku dojde k další úpravě, loterie bude určovat majitele prvních tří míst v draftu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -