- Reklama -

Anaheim našel náhradu za Beleskeyho, přichází Stewart

- Reklama -

Novým působištěm Chrise Stewarta bude Anaheim. Sedmadvacetiletého forvarda si Kačeři vyhlédli jako náhradu za Matta Beleskeyho, který odmítl nabídku kalifornského klubu na prodloužení spolupráce a na začátku července podepsal pětiletý kontrakt na 19 milionů s Bostonem. Podle informací serveru Yahoo Sports podepsali Ducks se Stewartem jednoletou smlouvu na 1,7 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro velký hokej ho objevili Chrise Stewarta zástupci Colorada. Avalanche draftovali houževnatého křídelníka v roce 2006 z 18. místa. Po necelých třech sezónách 2008-11 se ale vzdali jeho služeb (a obránce Kevina Shattenkirka) ve prospěch St. Louis, aby získali do svých řad zadáka Erika Johnsona a útočníka Jaye McClementa.
Ve výlukou zkrácené sezóně NHL 2012-13 byl nejproduktivnějším hráčem Blues, když ve 48 zápasech nasbíral 36 bodů za 18 branek a shodný počet přihrávek. Týmové statistiky tehdy ovládl s osmibodovým náskokem na Davida Backese, mezi všemi borci NHL se vešel do první padesátky (45. místo). Daný ročník zahájil působením v Liberci (5 utkání, 0+1), potom odešel do druholigového německého Crimmitschau (15 zápasů, 6+14).
V polovině července 2013 patřil Stewart na arbitrážním seznamu k hokejistům, kteří poutali největší pozornost, ale nakonec před nezávislého soudce nezamíří. S vedením St. Louis se bez prostředníka dohodl na dvouletém kontraktu s průměrným ročním příjmem 4,15 mil. dolarů.

Dres Bluesmanů oblékal do 28. února 2014, kdy se stal jednou z náhrad při výměně gólmana Ryana Millera. Stříbrný medailista z OH 2010 putoval z Buffala společně se Stevem Ottem do St. Louis, odkud se naopak stěhovali Stewart, slovenský gólman Jaroslav Halák a William Carrier. Sabres navíc získali i pozici v prvním kole draftu 2014.
Další změnu pracovní adresy zažil Chris Stewart těsně před letošní uzávěrkou předstupů v NHL. 2. března 2015 ho Buffalo přenechalo Minnesotě výměnou za právo volby v druhém kole draftu 2017. V základní části NHL odehrál Stewart 463 utkání, ve kterých zaznamenal 264 bodů za 129 branek a 135 přihrávek. Ve 27 utkáních play off vstřelil pět gólů a na tři další přihrál.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -