- Reklama -

Boston zásluhou Rileyho Nashe porazil Islanders a ujal se druhé divoké karty

- Reklama -

Boj o druhou divokou kartu se momentálně odehrává mezi Bostonem Bruins a New York Islanders. Ze vzájemného souboje na ledě Ostrovanů lépe vyšli Medvědi, kteří zvítězili 2:1 a poskočili na osmou příčku Východní konference zajišťující účast v play-off právě na úkor newyorského týmu. Ten má však zápas k dobru.
Hrdinou večera se na straně Bostonu stal útočník Riley Nash, který vstřelil obě branky a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou utkání.
Tým z Brooklynu se v 11. minutě dostal do vedení zásluhou kapitána Johna Tavarese, ale na jeho trefu o 36 vteřin později odpověděl Nash. Vítěznou trefu zaznamenal v 45. minutě.
„Všichni jsme si moc dobře uvědomovali, že šlo o největší zápas roku,“ tvrdí Nash.
„Jsou to velmi důležité dva body vzhledem k tomu, že jsme hráli venku proti soupeři, se kterým se přetahujeme o play-off,“ prohlásil kouč Bruins Bruce Cassidy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pod triumf massachusettského klubu se 18 zákroky podepsal ruský brankář Anton Chudobin, který nahradil zraněného Tuukku Raska.
Dalším faktorem úspěchu Bostonu se staly ubráněné přesilové hry. Medvědi před duelem s Islanders prohráli čtyřikrát za sebou a z 19 oslabení inkasovali sedm branek. Proti New Yorku ale úspěšně zneškodnili šest oslabení.
„Neumožnili jsme jim větší příležitosti. Stříleli zejména od mantinelu. Během dvanácti minut oslabení se možná jednou dvakrát stalo, že si vytvořili dobrou pozici, ale pak jsme je do ničeho nepustili. V předcházejícím mači s Tampou to byl problém. Podle mě jsme zneškodnili druhořadé šance. Tohle byly dvě klíčové věci,“ popisuje důvod výhry Bostonu Cassidy.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Často říkáme, že se nesmíte nechat srazit na kolena anebo naopak příliš jásat. Teď se musíme posunout a připravit se na další zápas. Musíme stavět na tom, co se povedlo, a předvést ten samý výkon jako dnes,“ řekl centr Bruins Patrice Bergeron.
Situaci Ostrovanů zhodnotil Tavares.
„Zbývá nám osm utkání. Nesmíme kvůli jedné prohře svěsit hlavy dolů, pořád jsme ve hře. Moc času sice nezbývá, ale pořád ho máme dostatek na to, abychom se do vyřazovacích bojů probojovali,“ uzavírá vůdce Islanders.
Vítězný gól Rileyho Nashe

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -