- Reklama -

Odchází legenda Bostonu Bruins

- Reklama -

Legendární centr Bostonu Patrice Bergeron oznámil v úterý konec své aktivní hráčské kariéry. Učinil tak po 19 sezónách strávených v NHL.

„Nebylo to rozhodnutí, ke kterému jsem přišel lehce,“ oznámil Bergeron. „Ale při poslouchání svého těla a hovorech s mou rodinou vím, že toto je ten správný čas na odchod ze sportu, který miluju.“

Bergeron v pondělí oslavil 38. narozeniny a za sebou má sezónu, ve které zaznamenal 27 branek a 58 bodů v 78 střetnutích.

Rodák z kanadského Quebecu odehrál v NHL 1 294 zápasů se ziskem 427 gólů a 1040 bodů. Celou kariéru strávil v Bostonu, který jej draftoval v roce 2003 z 45. místa. V roce 2011 s ním získal Stanley Cup.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -