- Reklama -

NHL zveřejnila finalisty prvních trofejí

- Reklama -

V uplynulých dvou dnech začala NHL postupně zveřejňovat finalisty zbývajících individuálních trofejí za ročník 2022-23. Známá jsou jména nominovaných na Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka, Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče a Calder Trophy pro nejlepšího nováčka.

Selke Trophy

Cenu určenou útočníkovi, který vyniká v defenzivních aspektech hry, získá jeden z trojice Patrice Bergeron (BOS), Nico Hischier (NJD) a Mitch Marner (TOR). Zajímavostí je nominace Marnera, křídla totiž tuto cenu vyhrávají jen velmi výjimečně. Největším favoritem je jednoznačně Patrice Bergeron, který je mezi trojicí finalistů podvanácté v řadě.

- Reklama -

Calder Trophy

Na trofej pro nováčka roku jsou nominováni brankář Edmontonu Stuart Skinner, obránce Buffala Owen Power a útočník Seattlu Matty Beniers.

Čtyřiadvacetiletý Skinner ovládl statistiky brankářů-nováčků v počtu odchytaných zápasů (50) a výher (29), při úspěšnosti zásahů 91,4 %. Průměrně pouštěl 2,75 branky na utkání. Může se stát prvním brankářem v historii Oilers, který by cenu pro nejlepšího nováčka získal, a také prvním brankářem od roku 2009, kdy trofej obdržel Steve Mason z Columbusu.

Dvacetiletá jednička draftu z roku 2021 se stala důležitou součástí zadních řad Sabres. V 79 zápasech zaznamenal Power 35 bodů za 4 branky a 31 asistencí. Stejně starý Beniers, který šel na zmiňovaném draftu jako druhý v pořadí hned po Powerovi, zase jako centr prvního útoku pomohl Seattlu k postupu do play-off 57 body (24+33), což stačilo na první místo v bodování nováčků.

Lady Byng Trophy

Trofej pro hráče, který v sobě nejlépe skloubí značné hokejové umění se slušností a gentlemanstvím, si domů odnese Jack Hughes (NJD), Anže Kopitar (LAK) nebo Brayden Point (TBL).

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -