- Reklama -

Brodeur jako generální manažer? Nyní to tak nevypadá

- Reklama -

Martin Brodeur se v organizaci Devils posunul po jmenování Toma Fitzgeralda generálním manažerem na pozici ředitele hokejových operací a v zákulisí se šeptá o jeho dalším kariérním růstu. Láká někdejšího špičkového gólmana vyšší místo? Otázku mu položil Matt Larkin z časopisu The Hockey News.
„Vím, co obnáší pozice generálního manažera. Byl jsem dlouhý čas v blízkosti Douga Armstronga a Loua Lamoriella. Jednoduše nejsem připravený na tento závazek. A to bez ohledu na to, zda by mi byl nabídnut,“ řekl Brodeur.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

48letý Kanaďan aktuálně žije v St. Louis a není příliš nakloněn tomu stěhovat se do New Jersey, aby se mohl klubu věnovat intenzivněji. Důvodem je i jeho desetiletý syn.

Člen Hall of Fame strávil tři roky jako asistent GM v organizaci Blues poté, co v roce 2015 ukončil svou hráčskou kariéru. V srpnu 2018 se pak připojil k Devils, aby letos v lednu dostal výše zmíněný post.

Fitzgerald má pozici stále pouze jako dočasnou, Brodeur se ale jako potenciální kandidát necítí.
„Neříkám, že jednoho dne se to nemůže stát (jmenování GM), ale právě teď si vážím svého času příliš hodně na to, abych do toho šel,“ dodal rodák z Montrealu.
Brodeur je klubovou legendou, když za New Jersey odchytal 1 259 utkání. V NHL drží rekordy v počtu výher (691) i nul (125) a s Ďábly ze radoval také ze tří Stanley Cupů (1995, 2000, 2003).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -