- Reklama -

Čech v Buffalu! Pekař podepsal smlouvu se Sabres

- Reklama -



Útočník Matěj Pekař, který nyní hraje v OHL za celek Barrie Colts, podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Buffalem. Sabres osmnáctiletého rodáka z Turnova draftovali letos z celkového 94. místa.
V Ontario Hockey League naskočil Pekař v této sezóně do 10 utkání se ziskem šesti gólů a pěti asistencí.


Liberecký odchovanec, který odešel do zámoří už v roce 2015, zazářil především loni v USHL. V dresu Muskegonu nasbíral v 56 zápasech 54 bodů (14+40) a vysloužil si cenu pro nejlepšího nováčka soutěže.
To se mu povedlo teprve jako druhému Evropanovi po stejně starém Rusovi Andreji Svečnikovovi, nyní už platném členovi sestavy Caroliny. Dalšími podobně oceněnými byli v minulosti například Jake GuentzelMax Pacioretty či Joe Pavelski.
Ještě před angažmá v USHL hrál v soutěžích do 16 let za Jimmy Johns v NJPHL a Oakland Grizzlies v T1EHL.
„Jsem velmi hrdý a poctěný, že jsem podepsal svou první smlouvu v NHL s Buffalo Sabres. Děkuji všem lidem, kteří mi k tomu pomohli,“ vzkázal český šikula na Twitteru.
Pekař zaujal i na mezinárodní scéně. Na dubnovém mistrovství světa do 18 let byl s pěti body (1+4) ze sedmi utkání čtvrtým nejproduktivnějším Čechem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -