- Reklama -

Český mladík se upsal Vegas

- Reklama -
Útočník Matyáš Šapovaliv uzavřel tříletou nováčkovskou smlouvu s Vegas. Klub, který si 18letého Čecha rodáka vybral během letošního draftu NHL ve druhém kole ze 48. místa, o dohodě informoval na webu.

Šapovaliv, jenž reprezentuje Česko na probíhajícím mistrovství světa juniorů v Kanadě, odehrál v sezoně 2020/21 celkem 12 zápasů za tehdy prvoligový A-tým kladenských Rytířů a zaznamenal tři asistence. Následně zamířil do zámoří.

V juniorské OHL hájí od té doby barvy týmu Saginaw Spirit. V první sezoně zaznamenal v 68 startech 52 bodů za 18 branek a 34 asistencí. V probíhajícím ročníku si drží průměr bodu na zápas, když ve 30 utkáních nastřádal stejný počet bodů díky 11 gólům a 19 nahrávkám.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -