- Reklama -

Ovečkin překonal Gordieho Howea

- Reklama -

Kanonýr Washingtonu Alex Ovečkin vstřelil při výhře 4:1 nad Winnipegem dva góly a přeskočil legendárního Gordieho Howea. Sedmatřicetiletý útočník má na kontě 802 branek a před ním je už pouze Wayne Gretzky (894).

„Když jsem přišel do ligy, nepřemýšlel jsem nad tím, že bych překonal jakýkoli rekord, natož rekordy Gordieho Howea nebo Waynea Gretzkého,“ pronesl Ovečkin. „Byl jsem hlavně rád, že tu můžu hrát, chtěl jsem podávat co nejlepší výkony. To, co se děje, je pro mě zázrak,“ dodal.

Ovečkin otevřel skóre, když překonal Ritticha střelou z pravého kruhu a prosadil se v kariéře NHL proti 166. gólmanovi. Více různých brankářů pokořili pouze dva hráči, jedním je Jaromír Jágr (178). Druhou trefu přidal ruský útočník při power play Winnipegu. Rittich kryl z zápase 23 z 26 střel.

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -