- Reklama -

Chicago stojí po čtvrtém utkání nad propastí. Crawford se pustil do Fabbriho, Elliott se požďuchoval s Kaneam

- Reklama -

Ty lekce byly bolestivé, ale zdá se, že byly týmu St. Louis k užitkufb-chicago. Tři roky po sobě slavili Bluesmani úspěchy v základní části, ale v play off pravidelně brzo vyhořeli. Letos by to
konečně mohlo být jinak. Po čtyřech utkáních s obhájci Stanley Cupu z Chicaga vede St. Louis 3:1 a má mečbol.
V úterý uspěli hosté v Chicagu 4:3, když o vítězství rozhodli ve třetí třetině. Ve 42. minutě využil přesilovku Jaden Schwartz, ve 45. minutě přidal čtvrtý zásah Alexander Steen, domácí už pak po trefě zadáka Duncana Keitha jen snížili na konečných 3:4.
„Věřili jsme, že můžeme porazit kohokoli,“ oddechl si hlavní trenér St. Louis Ken Hitchcock.

Velký vliv na výsledek měl také Vladimír Tarasenko, autor prvních dvou branek Blues. V St. Louis nyní všichni věří, že zlomí prokletí posledních tří let, kdy pokaždé vypadli v prvním kole vyřazovací bojů NHL.
„Vládne mezi námi dobrý pocit, že jsme všichni soudržní, hrajeme jeden pro druhého a na ledě, stejně jako v kabině, děláme ty správné věci,“ radoval se kapitán Blues David Backes.
Chicago svůj zatím jediný vítězný úspěch urvalo ve druhém utkání venku. Nyní oba domácí duely prohrálo, v neděli 2:3, v úterý 3:4. Dva zápasy za sebou v United Center neprohrálo Chicago v play off od roku 2012. V řadách poražených vynikli hlavně autor dvou branek Duncan Keith, se třemi body Andrew Shaw (1+2). Brankář Corey Crawford měl 16 úspěšných zákroků.
Zápas byl plný šarvátek a vyloučení. Hlavně ve druhé a v závěru třetí třetiny to na ledě jiskřilo. „Emoce byly vysoko, opravdu nevím, co k tomu říct,“ krčil rameny Andrew Shaw, který vyloučením dvě minuty před koncem prakticky vzal domácím šanci na zvrat. „Jsem kvůli tomu naštvaný, přišlo to na konci zápasu a nedalo nám to tak šanci vyrovnat.“
Poprat se dokonce stihnul i gólman Crawford, který se pustil do nováčka Robbyho Fabbriho, jenž byl ve druhé třetině natlačen do jeho brankoviště. Dav diváků divoce skandoval: „Corey, Corey!“
„Cítil jsem, jak na mě někdo tlačí a snažil jsem se pádu na něj co nejvíc vyhnout,“ tvrdil Fabbri.
Crawford se omezil na slova, podle kterých si z celého incidentu moc nepamatuje, ale byl rozezlený, že ho někdo zasáhl do hlavy. Další velká bitka se strhla krátce po skončení základní hrací doby a skončila hromadou udělených trestných minut. Celkem jich hlavní rozhodčí rozdal 140.
Hráči Chicaga jsou dostatečně zkušení a umí obracet i takto zdánlivě ztracené série, další zápasy ale budou velmi náročné. Pátý duel se hraje ve čtvrtek v St. Louis.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -