- Reklama -

Drouin rozdával přihrávky, Palát korunoval dílo. Tampa má tři mečboly

- Reklama -

Když Lightning nasadili omilostněného Jonathana Drouina do posledních dvou zápasů základní části, v každém se jim odvděčil brankou. V prvních třech utkáních play off proti Detroitu zaznamenal jen jednu asistenci, zato ve včerejším čtvrtém duelu byl u všeho důležitého. Spoluhráči z jeho nahrávek třikrát skórovali, Tampa zvítězila 3:2 a v sérii vede 3:1.
„Je to mladý kluk a hledá si svoji cestu do profesionálního hokeje. V téhle věci se zapomíná na to, že my jsme to s ním nikdy nevzdali,“ nechce se trenér Jon Cooper už příliš vracet k lednovému přeřazení 21letého mladíka na farmu, kde poté kanadský útočník nějakou dobu odmítal hrát. „Takhle nadaného kluka jsem ještě asi neviděl.“
Z nahrávky rodáka ze Ste-Agathe vytěžil i Ondřej Palát, a to pořádně cenný zlatý valoun. Tři minuty před sirénou za nerozhodného stavu mu při Ericssonově vyloučení stačilo nastavit hůl a kotouč skončil za zády Petra Mrázka.
„Hledal jsem jeho hokejku,“ odtuší Drouin. Autor rozdílové trefy je při popisu akce výřečnější: „Nejdřív naznačil střelu, potom mi poslal puk a já měl před sebou prázdnou bránu.“
V přesilovkách padly i ostatní dvě branky hostů. V šesté minutě přihrál Drouin z levého kruhu Tyleru Johnsonovi a ten z brankové čáry přesunul hru do pravého kruhu na Nikitu Kučerova, v polovině zápasu rozebrali Drouin s Kučerovem obranu Rudých křídel znovu.
„Musíme se vyvarovat faulů, to je jednoduché,“ velí detroitský obránce Niklas Kronwall opožděně, alespoň s ohledem na příští souboj. „Mají velmi talentovaný a šikovný tým. Ani naše formace pro oslabení nezahrála dnes nejlépe. Příště musíme vyhrát, jinak jedeme domů a máme po sezóně.“
Čtyři a půl minuty po druhém Kučerovově gólu našel svého přemožitele také Ben Bishop v kleci Blesků, po Glendeningově šťastném lobu ho pokořil Darren Helm. A deset sekund před pauzou srovnal stav důrazný Gustav Nyquist.
Inkasovaná branka se však podle trenéra Jona Coopera stala pro jeho svěřence spíše povzbuzením než psychickým úderem.
„Není pochyb o tom, že nám pomohla,“ tvrdí kouč Tampy. „Bylo dobře, že se hned šlo do kabin. Nemuseli jsme sedět schlíple na střídačce a publikum nemohlo Detroit vyhecovat. Soupeři možná byli v šatně plní sebedůvěry, ale ani my tam neseděli a nemysleli si, že kvůli obdržené brance je po všem. Věděli jsme, že tenhle zápas bude náš.“
Páté utkání se hraje ve čtvrtek. Hokejisté Rudých křídel se po něm budou domů vracet určitě, je otázkou, zda je tam budou muset ještě jednou vyprovodil i Blesky.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -