- Reklama -

Co nového u Gretzkých: nejstarší se vrátí na střídačku a nejslavnější bude dědečkem

- Reklama -

Byly časy, kdy se jméno Gretzky skloňovalo ve sportovních médiích v podstatě každý den. Těžko poznáte Kanaďana, který by jeho jméno neznal bez ohledu na to, jestli má rád hokej nebo ne. Po konci aktivní kariéry nejslavnějšího hokejisty světa jeho jméno trochu ustoupilo ze světla ramp do stínu. Tenhle týden ale bylo opět slyšet více, než by se čekalo.
Začněme ovšem u nejstaršího člena hokejové rodiny. Walter Gretzky se v sobotu znovu posadí na hokejovou střídačku jako kouč při charitativním utkání v kanadském Tillsonburgu. Muž, jenž vychoval legendu pro nejrychlejší týmovou hru, bude čestným ambassadorem utkání, ve kterém nastoupí bývalí hráči NHL. Mezi nejznámější jména patří obránce Bryan Muir, nebo útočníci John Ogrodnick a Todd Warriner.
„Je to velká pocta sejít se zase jako skvělá hokejová rodina, zahrát si se starými přáteli, a propagovat hokej v Ontariu. Navíc, když můžeme zároveň vybrat peníze a přispět na dobrou věc,“ prohlásil o akci dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Mark Napier, jenž je v současnosti ředitelem sekce starající se o charitativní utkání pod hlavičkou NHL.
Walter Gretzky bude v utkání koučovat i jednoho ze svých tří synů, ne ovšem toho nejproslulejšího. Dvaačtyřicetiletý Brent Gretzky na začátku 90. let odehrál v NHL třináct zápasů v dresu Tampy, ale pak se postupně z hokejového dění vytratil. V současnosti pracuje jako policista v kanadské provincii Ontario.
Slavný Wayne Gretzky má totiž v současné době jiné, příjemnější starosti. Jeho nejstarší dcera Paulina totiž v tomto týdnu oznámila, že s profesionálním golfistou Dustinem Johnsonem očekávají prvního potomka. Pětadvacetiletá Paulina Gretzky a Johnson jsou od loňského roku zasnoubeni.
Bývalý hokejový útočník proslulý nejen číslem 99 tak má nyní nejspíš plnou hlavu příprav Paulininy svatby, která by se uskutečnila ještě předtím, než se poprvé stane dědečkem. Wayne Gretzky a jeho manželka, americká herečka Janet, mají celkem pět dětí. Nejstarší Paulina je modelka, Ty hrával hokej jen do střední školy, Trevor je baseballový hráč v Los Angeles, Tristan je středoškolák, a nejmladší je jedenáctiletá Emma Marie.
Foto: Disney/ABC Television Group (AMERICAN MUSIC AWARDS 2013)

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -