- Reklama -

Co se špitá v hokejových kuloárech? Další veterán v Torontu, hurikán v Carolině

- Reklama -

V bojích o Stanley Cup pokračují už pouze čtyři mužstva. Pár ambiciózních celků má v současnosti po sezóně a po takto brzkém konci se dá očekávat, že budou tlačit na více či méně razantní změny. O čem se nyní šeptá v zákulisí NHL?

Toronto opět nepřešlo přes první kolo. Kanadskému týmu se tato nepříjemnost stala už poněkolikáté v řadě.

Jak na to chtějí reagovat? Mluví se o tom, ze opět loví zkušeného veterána. Na rozdíl od Jasona Spezzy a Joea Thorntona však takového, který moc dobře ví, jak chutná vítězné šampaňské. Maple Leafs údajně sledují situaci okolo kapitána Anaheimu Ryana Getzlafa. Ten je však v Kalifornii spokojený a těžko říct, zda by se chtěl “na stará kolena” poprvé v kariéře stěhovat.

Rušno by podle vyjádření analytika Sportsnet Elliota Friedmana mělo být v Carolině. Na tenkém ledě se v současnosti prý pohybuje hlavní trenér Rod Brind´Amour.

- Reklama -

Svolení jednat s jinými týmy měl dostat defenzivní pilíř Dougie Hamilton. Ten na sebe upozornil i výroky po vyřazení od Tampy Bay. Sedmadvacetiletý zadák má za sebou další bodově vydařený ročník, navíc mu letos končí jeho dlouholetá smlouva, kterou uzavřel ještě s Calgary. V létě poprvé vyzkouší volný trh.

Napínavý bude rovněž i prázdninový vývoj v brankovišti Hurricanes. Petru Mrázkovi poslední ročník jeho kontraktu výrazně narušilo zranění. To jej pustilo do pouhých 14 utkání v součtu základní části i play-off. Ani další brankář James Reimer nepřesvědčil, Carolina v play-off převážně spoléhala na nepříliš zkušeného Alexe Nedeljkovice. Sežene mu vedení k ruce jiné parťáky?

Ozývají se i tamtamy, že z Raleigh by se měli stěhovat i Jake Gardiner a Jesper Fast. První jmenovaný má smlouvu do konce ročníku 2022/2023, každý rok za čtyři miliony dolarů. Poslední dva roky, které nastupuje v Carolině se však trápí, letos dokonce v základní části nevstřelil jedinou branku.

Bodový pokles zažil v základní části uplynulé sezony i devětadvacetiletý Švéd Jesper Fast. Pravé křídlo Hurikánů vstřelilo pouhých šest branek v dlouhodobé části sezony, jednu přidalo v 11 zápasech play-off.

Vypadá to, ze se sestavou Hurikánů prožene pořádné tornádo!

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -