- Reklama -

Cole Caufield vítězným gólem do sítě Red Wings překonal 100 let starý rekord

- Reklama -

Dvaadvacetiletý útočník Montrealu Cole Caufield překonal v zápase proti Detroitu sto let starý rekord. Jeho vítězná branka v prodloužení totiž byla jeho sedmou trefou v nastaveném čase v kariéře. Potřeboval na to pouze 136 zápasů v NHL. To je zdaleka nejrychleji, co této mety hráč dosáhl. Předchozí držitel tohoto rekordu, Frank Finnigan, potřeboval na stejnou metu 222 utkání.

Útočník Montrealu rekord překonal díky vítězné trefě v přesilové hře ve čtvrté minutě prodloužení zápasu s Detroit Red Wings. Montreal díky tomu vyhrál 3:2. Na gól Caufieldovi nahráli Mike Matheson a Nick Suzuki.

Caufield v současnosti nastupuje ve své třetí sezoně v NHL. V loňské sezoně nasbíral 36 bodů v 46 utkáních, letos si zatím drží průměr bod na utkání – 13 bodů (5+8) v 13 zápasech.

Předchozí držitel rekordu Frank Finnigan hrál v NHL mezi roky 1923 až 1937. Nastupoval za Ottawa Senators (původní kanadský tým), Toronto Maple Leafs a St. Louis Eagles. Se Senators vyhrál Stanley Cup v roce 1927. Zemřel v roce 1991.

- Reklama -

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -