- Reklama -

Crosby s Malkinem dovedli Pens k výhře nad Floridou, Jágr v prestižním souboji nebodoval

- Reklama -

V noci z úterý na středu se v NHL hrálo sedm utkání a v akci bylo 16 českých hokejistů. Největší pozornost tuzemských fanoušků byla upřena do Pittsburghu, kam včera zavítala Florida vedená Jaromírem Jágrem. Na ledě mužstva, ve kterém prožil svá nejlepší hokejová léta, vyšel český útočník po třech předchozích zápasech bodově naprázdno a Panteři podlehli Tučňákům 2:3 v prodloužení.
U všech gólů Pittsbughu figuroval Sidney Crosby, jenž tak poprvé v této sezoně bodoval. Kanadský centr vstřelil úvodní gól zápasu a u dalších dvou si připsal asistenci. Především díky jeho aktivitě měli Pens dlouhou dobu navrch, ale ve druhé polovině třetí části se hosté probudili a góly Quintona Howdena a Dereka MacKenziehi se vrátili do zápasu. Jenže nakonec se přece jenom radovali domácí fanoušci. Ve druhé minutě nastavení o tom rozhodl Jevgenij Malkin (1+1), který byl vyhlášen nejlepším hráčem večera.
Dva naši krajané se včera zviditelnili asistencí u rozdílové trefy. V duelu proti St. Louis se to povedlo Tomášovi Plekancovi, jehož střelu z hranice pravého kruhu tečoval v 19. minutě usměrnil za záda gólmana St. Louis Jake Allena kapitán Habs Max Pacioretty. Canadiens nakonec porazili Blues 3:0 a pokračují v nejlepším startu do soutěže ve své historii. Slavný klub se sedmi výhrami v řadě vede tabulku NHL. Na druhý shutout v posledních třech zápasech potřeboval Carey Price 38 zákroků. Nejvíce se zapotil v první třetině, ve které čelil 17 střelám.
Naopak sedmý zápas v ročníku a sedmá porážka. Hokejisté Columbusu tak jako poslední z 30 týmů soutěže stále čekají na první výhru. Naposledy nestačili po výsledku 0:4 na New York Islanders, v jejichž dresu zazářil Jaroslav Halák. Slovenský gólman zneškodnil 37 střel a přispal si 37. čisté konto v kariéře NHL. Důležitou roli sehrál také Marek Židlický. V čase 18:58 připravil český bek střeleckou parketu pro Nikolaje Kuljomina a ten otevřel skóre. Další branky Ostrovanů vsítili Hickey, Clutterbuck a Tavares.
Washington si v Calgary připsal první letošní vítězství na ledě soupeře především díky Nicklasu Bäckströmovi, Alexandru Ovečkinovi a Jevgeniji Kuzněcovi. Prvně jmenovaný se na debaklu Flames 2:6 podílel dvěma góly, Ovečkin přispěl k triumfu Caps gólem a asistencí a jako teprve čtvrtý Rus v historii překonal hranici 900 kanadských bodů (764 utkání, 901 bodů, 479+422), jeho krajan Kuzněcov přihrál na tři branky. U druhé trefy Calgary asistoval Michael Frolík.
Shane Doan má po včerejšku na své hráčské kartě v počtu startů v NHL číslo 1400. Jubilejní duel odehrál na ledě New Jersey, ale příliš velkou radost z něho neměl. Kanadský veterán se bodově neprosadil a Arizona podlehla Devils 2:3 v prodloužení. Na první branku Coyotes přihrál Martin Hanzal. Písecký rodák má na kontě už osm asistencí, což letos dosud dokázal už jen bek Ottawy Erik Karlsson. Hanzala musí mrzet, že právě po jeho ztrátě puku, založili Devils akci, na jejímž konci vsítil Adam Larsson vítězný gól.
Dvěma góly a jednou asistencí se James Neal přičinil o výhru Nashvillu 5:4 nad Tampou Bay. I díky jedné asistenci forvarda Blesků Ondřeje Paláta musely dramatickou podívanou v Bridgestone Areně rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se posadil pouze švédský centr Filip Forsberg, když hned v první sérii překonal brankáře Bena Bishopa kličkou do forhendu.
Dallas vyhrál ve Philadelphii těsně 2:1. Čeští fanoušci zatím čekají na bodové příspěvky Jakuba Voráčka marně. Voráček má na kontě po pěti zápasech jedinou asistenci, Claude Giroux gól a nahrávku. Oba vyšli v úterý znovu naprázdno. Útočné duo Stars Tyler Seguin – Jamie Benn (oba 1+1) naopak znovu zářilo, když bylo u obou branek.


Bude vás zajímat:


- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -