- Reklama -

Čtveřice útočníků – veteránů dostala nové šance

- Reklama -

Čtyři zkušení forvardi Max Pacioretty, Milan Lucic, James van Riemsdyk a Blake Wheeler se dočkali šancí v nových klubech. Pro Lucice se navíc jedná o návrat do Bostonu, kde svoji kariéru začínal a měl největší úspěchy.

Po dvou letech zničených zraněními doufá bývalý kapitán Montrealu Max Pacioretty, že se v následující sezoně bude více objevovat na kluzištích NHL. Kvůli těžkému zranění achilovky odehrál za dvě poslední sezony v dresu Caroliny pouze 44 utkání v základní části. Washington Capitals však věří, že jsou Paciorettyho zdravotní trable minulostí a nabídli mu jednoletý kontrakt na čtyři miliony dolarů.

Do dalšího působiště se vydá také zkušený Američan James van Riemsdyk. Čtyřiatřicetiletý útočník uzavřel smlouvu s Boston Bruins na jeden milion dolarů za jeden rok. Van Riemsdyk strávil posledních pět let v dresu Philadelphie Flyers, kteří jej do NHL draftovali. Své působení v Rockyho městě ale na šest let přerušil při angažmá v Torontu. Do Bruins přichází po nevydařené sezoně, kdy ve slabých Flyers posbíral 29 bodů v 61 zápasech.

- Reklama -

Dalším podpisem Bostonu se stal veterán Milan Lucic. Ten se vrací do univerzitního města po letech strávených v Los Angeles, Edmontonu a Calgary. Pětatřicetiletý brousek v Bostonu vyhrál Stanley Cup v roce 2011 a zahrál si v jejich dresu i finále o dva roky později. Bruins nabídli veteránovi stejné podmínky jako van Riemsdykovi, tedy jeden milion na jeden rok.

Blake Wheeler má za sebou slušnou sezonu v dresu Winnipegu Jets. Šestatřicetiletý útočník však již před uplynulým ročníkem upadl v nemilost vedení kanadského klubu, které jej zbavilo kapitánství. I přesto dokázal zkušený forvard v 72 zápasech základní části vyprodukovat 55 bodů a dalších šest v pěti utkáních play-off. GM Jets Kevin Cheveldayoff se i tak rozhodl vyplatit ze zbývajícího roku jeho luxusního kontraktu na 8,25 milionu dolarů za rok. Po následující dvě sezony tak jeho novou smlouvu na 800 tisíc dolarů ročně s New York Rangers budou Jets doplňovat částkou 2,75 milionu dolarů.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -