- Reklama -

Dacjuk chystá návrat na led. V pátek naskočí k utkání se San Jose

- Reklama -

Pro tým, který se trápí v koncovce, má problémy s držením puku, nadře se, aby vůbec vyslal puk na branku soupeře, nemůže být lepší zprávy, než se mu vrací jeden z klíčových hráčů. Detroit po slibném začátku ubral z tempa, nasbíral několik porážek a přes určité zlepšení v uplynulých dnech nadšeně vyhlíží návrat Pavla Dacjuka do sestavy.
Zkušený sedmatřicetiletý forvard plánuje svůj comeback na pátek, kdy se mají Rudá křídla utkat v domácí hale od 19:30 zámořského času se San Jose Sharks. Pro Dacjuka to bude v této sezóně debut. Přípravu i prvních patnáct zápasů mu vzala rehabilitace po operaci poraněné šlachy v kotníku.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenér Jeff Blashill oznámil, že počítá s Dacjukem do útoku vedle Henrika Zetterberga a Justina Abdelkadera. „Nejdůležitější věc je, že by nás to mělo nakopnout,“ věří kouč. „Dlouho to byl jeden z nejlepších hráčů světa. Pro tým je ale důležité, aby chápali, že musíme pokračovat v nastaveném trendu a hrát dál dobře. Nemůžeme na něj čekat jako na spasitele. Je to hlavně skvělý kousek skládačky.“
Red Wings se trápí hlavně v koncovce. V průměru vstřelených branek jsou s 2,27 góly na zápas až 25. týmem v NHL. V počtu střel vyslaných na bránu soupeře jsou s 25,3 pokusy na utkání v lize úplně nejhorší! Chlubit se mohou aspoň přesilovkou, která je s úspěšností 17,6 druhá nejlepší v lize.
V Detroitu čekají, že Dacjuk pomůže ve všech těchto oblastech. Trenér spoléhá, že oživí souhru hlavně se Zetterbergem. „Myslím, že jsou dva z nejchytřejších hráčů v NHL,“ řekl Blashill. „Když hrají spolu, tak jejich chytrost exponenciálně rostě. To neznamená, že nejsou dobří každý sám o sobě, to určitě jsou, ale spolu jsou ještě lepší.“
Podle Justina Abdelkadera vypadal Dacjuk v tréninku neuvěřitelně. „V zápasech bude určitě ohromný, věřím, že v každé fázi hry,“ řekl Abdelkader, který už se těší na souhru se zkušeným parťákem. „Když s ním budu hrát, bude to zábava. Samozřejmě vím, co je mou povinností, už jsem s ním nastupoval. Jako týmu nám hodně pomůže, je fajn ho mít zpátky.“
Aby mohl být Dacjuk dopsán na soupisku, musel z ní někdo pryč. Odnesl to Landon Ferraro, který byl stejně zraněný s kolenem a stačilo ho tak zapsat na listinu dlouhodobě zraněných. Ferraro se neobjevil na ledě od pátku, kdy se zranil v kolizi s P.A. Parenteauem.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -