- Reklama -

Dostal se mi pod kůži, uznává pokousaný Hedman

- Reklama -

Zatnout zuby a bojovat. Nebo jenom zatnout zuby? V zahajovacím zápase finále mezi Tampou Bay a Chicagem vzal hostující Andrew Shaw tohle úsloví možná až příliš doslova.
V první třetině středečního duelu se útočník Jestřábů po skrumáži za brankou Lightning zřejmě zakousl obránci Blesků někam do oblasti žeber. Z televizních záběrů na incident to není poznat, ale Hedmanova pozdější reakce na střídačce tomu nasvědčuje.
„Měl jsem ten pocit. Měl jsem to místo trochu pohmožděné, takže asi ano,“ uvedl Švéd hned po utkání. O dva dny později k tomu dodal: „Každý, kdo to viděl, mohl poznat, co jsem řekl. Pokud jste to viděli, nemusím říkat víc. Během zápasů se stávají různé věci, nechme to být.“

Hedman i ostatní Lightning se chtějí soustředit především na záležitosti přímo spjaté s hokejem, což v tomto případě znamená najít recept, jak Jestřáby v sobotu porazit a srovnat stav série na 1:1. Někdo jako Shaw by jim v tom mohl pomoci, a nemáme na mysli, že by protivníky vyřadil prací svých žvýkacích svalů.
„Hráče jako je Shaw si přejete mít v týmu. Chcete mít hokejistu, který se dokáže soupeřům dostat pod kůži. Shaw je skvělý hráč, jeho přítomnost před bránou je hodně znát. Je důležitou součástí jejich mužstva,“ uznává Hedman soupeřovy kvality. „Zastal se Kanea, já se zase zastal svého gólmana.“
Disciplinární komise NHL se vzhledem k neprůkaznosti důkazních materiálů případem nezabývala. Pamětníci si jistě vzpomenou, že před čtyřmi roky dopadla podobně při hledání indicií o dentálním útoku Alexe Burrowse z Vancouveru na bostonského Patrice Bergerona. Když v roce 2010 nařkl Daniel Carcillo z Philadelphie jiného hráče Bruins Marca Savarda, že ho kousl do prstu, záležitost také vyšuměla do ztracena.

Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -