- Reklama -

Dva Češi mezi hvězdami NHL!

- Reklama -

Letošní Utkání hvězd NHL bude s účastí dvou Čechů. David Pastrňák a Tomáš Hertl se vešli mezi prvních 32 nominantů, kteří do 2024 NHL All-Star Game zasáhnou. Jsou tak ve vybrané společnosti hvězd jako Connor McDavid, Brady Tkachuk, Auston Mathews, Sidney Crosby, Quinn Hughes a mnoho dalších…

David Pastrňák už je zkušeným harcovníkem, co se Utkání hvězd NHL týče. Dostaveníčka nejlepších hráčů se zúčastní již počtvrté. Dosud se zúčastnil Utkání hvězd NHL v letech 2019, 2020 a 2023. Pro Tomáše Hertla to je naopak teprve druhá zkušenost. Naposledy se objevil ve výběru v roce 2020.

„Je to velká pocta. Jsem opravdu rád, že mohu jet znovu. Znamená to pro mě hodně, zvlášť v srdci hokeje v Torontu. Nejlepší bude, že tam budu mít svou rodinu. Obzvlášť teď, když už mám děti. Hlavně to starší, protože teď chce, abych ho pořád bral do šatny. Miluje hokej, pořád ho hraje a pořád se s ním baví. I máma s tátou, ti snad přiletí. Minule jim to nevyšlo. Bude to určitě super,“ hodnotil první momenty po oznámení Tomáš Hertl.

Celkem se poprvé ve výběrech Východní a Západní konference objeví sedm nováčků, mezi kterými nemůže chybět jednička posledního draftu a nejproduktivnější nováček ligy Connor Bedard.

- Reklama -

Na úvod byli vybráni za každý tým jeden hráč, 16 z Východní konference a 16 ze Západní. Celkem se do výběrů vešlo 6 Evropanů. Kromě “Pasty“ a Hertla to jsou Rasmus Dahlin, Filip Forsberg, Elias Lindholm a Sebastian Aho.

Později výběr doplní osm hráčů v poli a čtyři gólmani, o kterých budou moci fanoušci hlasovat od 11. ledna na webu NHL.com/vote, na sociální síti X (dříve Twitter) a v oficiální aplikaci soutěže. Následně, od 13. do 18. ledna proběhne další hlasování, ve kterém se budou vybírat čtyři účastníci dovednostní soutěže, která proběhne 2. února, tedy klasicky před samotným Utkáním hvězd.

All-Star Weekend se letos představí v úplně novém formátu. V rámci čtvrtečního NHL All-Star Thursday budou čtyři kapitáni společně s celebritami vybírat své týmy složené z celkem devíti borců v poli a dvou brankářů.

Nový bude i formát dovednostních soutěží 2024 NHL All-Star Skills. Jednotlivé výkony z různých kategorií se budou sčítat a tvořit žebříček, který na konci vygeneruje celkového vítěze. Akce se uskuteční 2. února od 19 hodin místního času (3. února 1:00 SEČ). Soutěžit na ní bude 12 hokejistů, kteří budou sbírat body v osmi kategoriích. Hráč, jenž jich bude mít nakonec nejvíc, si odnese cenu ve výši jednoho milionu dolarů.

Každý hokejista se zúčastní čtyř ze šesti soutěží: o nejrychlejšího bruslaře, v tvrdosti střelby, technice hole, střelby bez přípravy, v přihrávkách a v přesnosti střelby. Osm hráčů s nejvyšším počtem bodů pak nastoupí do samostatných nájezdů, při kterých si každý vybere brankáře, na kterého pojede. Poté se šest hráčů s nejvyšším počtem bodů utká ve finálové soutěži bruslení přes překážky, kdy bude rozdán dvojnásobný počet bodů.

Prvních 32 účastníků All-Star Game (v závorce post a pokolikáté se zúčastní)

Anaheim Ducks: Frank Vatrano (útočník, Anaheim Ducks, 1.)
Arizona Coyotes: Clayton Keller (útočník, Arizona Coyotes, 4.)
Boston Bruins: DAVID PASTRŇÁK (útočník, 4.)
Buffalo Sabres: Rasmus Dahlin (obránce, 3.)
Calgary Flames: Elias Lindholm (útočník, 1.)
Carolina Hurricanes: Sebastian Aho (útočník, 3.)
Chicago Blackhawks: Connor Bedard (útočník, 1.)
Colorado Avalanche: Nathan MacKinnon (útočník, 5.)
Columbus Blue Jackets: Boone Jenner (útočník, 1.)
Dallas Stars: Jake Oettinger (gólman, 1.)
Detroit Red Wings: Alex DeBrincat (útočník, 2.)
Edmonton Oilers: Connor McDavid (útočník, 7.)
Florida Panthers: Sam Reinhart (útočník, 1.)
Los Angeles Kings: Cam Talbot (gólman, 2.)
Minnesota Wild: Kirill Kaprizov (útočník, 3.)
Montreal Canadiens: Nick Suzuki (útočník, 3.)
Nashville Predators: Filip Forsberg (útočník, 2.)
New Jersey Devils: Jack Hughes (útočník 3.)
New York Islanders: Mathew Barzal (útočník, 3.)
New York Rangers: Igor Šesťorkin (gólman, 2.)
Ottawa Senators: Brady Tkachuk (útočník, 4.)
Philadelphia Flyers: Travis Konecny (útočník, 2.)
Pittsburgh Penguins: Sidney Crosby (útočník, 6.)
San Jose Sharks: TOMÁŠ HERTL (útočník, 2.)
Seattle Kraken: Oliver Björkstrand (útočník, 1.)
St. Louis Blues: Robert Thomas (útočník, 1.)
Tampa Bay Lightning: Nikita Kučerov (útočník, 5.)
Toronto Maple Leafs: Auston Matthews (útočník, 5.)
Vancouver Canucks: Quinn Hughes (obránce, 2.)
Vegas Golden Knights: Jack Eichel (útočník, 4.)
Washington Capitals: Tom Wilson (útočník, 2.)
Winnipeg Jets: Connor Hellebuyck (gólman, 4.)

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -