- Reklama -

Edmonton si na draftu může vybírat jako první

- Reklama -

V sobotu večer zámořského času se v ústředí NHL v Torontu za účasti zástupců týmů, které se neprobojovaly do play off, uskutečnila tzv. draftové loterie. Ta rozhodla o tom, v jakém pořadí si tyto kluby budou moci vybírat při červnovém vstupním draftu.
Vítězem se stal Edmonton a jeho zástupci budou tedy určovat, kdo bude za dva a půl měsíce v BB&T Center v Sunrise (Florida) volit jako první. Záměrně neříkáme, že Oilers určí přímo jedničku draftu. Mají ještě dost času na to, aby svá práva převedli na jiný tým výměnou za kvalitní hokejové zboží.
„Nedokážu ani vypovědět, jak jsme nadšení, že jsme tuhle loterii vyhráli. Každý tým by z toho byl v sedmém nebi. Tohle je něco, co všechno mění,“ uvedl generální manažer Naftařů Craig MacTavish.
Šanci vybírat jedničku draftu mělo všech čtrnáct mužstev, jimž se v letošní základní části příliš nevedlo, každé z nich mělo ale jinou procentuální šanci na výhru. Až po Edmontonu bude následovat nejslabší tým soutěže Buffalo.
Jako třetí může vybírat Arizona, potom přijde na řadu Toronto, Carolina, New Jersey, Philadelphia, Columbus, San Jose, Colorado, Florida, Dallas, Los Angeles a Boston. Podle odborníků bude letos jedničkou draftu NHL buď Kanaďan Connor McDavid nebo Američan Jack Eichel.
Týmy, které se letos ucházely o prvenství v draftové loterii

PořadíTýmPravděpodobnost zisku první volby
1.Buffalo20.0%
2.Arizona13.5%
3.Edmonton11.5%
4.Toronto9.5%
5.Carolina8.5%
6.New Jersey7.5%
7.Philadelphia6.5%
8.Columbus6.0%
9.San Jose5.0%
10.Colorado3.5%
11.Florida3.0%
12.Dallas2.5%
13.Los Angeles2.0%
14.Boston1.0%

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -