- Reklama -

Emocemi nabitý hattrick: T. J. Oshie věnoval trojici gólů otci

- Reklama -

Noční utkání Washingtonu s New York Rangers bylo nabité emocemi nejen kvůli odplatě, kterou Rangers chystali na útočníka hostů Toma Wilsona za napadení jejich dvou ruských hvězd. Den předtím útočník Capitals T. J. Oshie oznámil, že jeho otec bojující s Alzheimerovou nemocí, zemřel.

„Táta si už toho moc nepamatuje. Ale je tu dnes v hledišti a myslím, že tahle vzpomínka mu zůstane navždy,“ se slzícíma očima říkal reportérovi Jeremymu Roenickovi T. J. Oshie poté, co v roce 2018 vyhrál Stanley Cup. Jeho otec byl tehdy v hledišti, později se svým synem pozvedl pohár přímo na ledě. Ač to pro něj bylo náročné, klub zařídil, aby mohl svého syna v rozhodující páté bitvě s Vegas vidět.

Otec T. J. Oshieho byl populární osobností mezi spoluhráči, v zápase s Rangers jej uctili černými samolepkami s nápisem „Coach“ na helmách. To byla přezdívka zesnulého Tima Oshieho.

Samotný syn se rozhodl uctít památku svého nejbližšího tím nejlepším možným způsobem – Rangers vstřelil hattrick a zařídil tím výhru svého mužstva 4:2. Když necelé dvě minuty před koncem trefou do prázdné branky završil svůj čtvrtý hattrick v kariéře, dal průchod emocím.

- Reklama -

„Je to obdivuhodné, čím si musel projít a přitom nezaváhal a chtěl jít do zápasu po boku svých spoluhráčů. Společně odehráli neskutečné utkání pro „Kouče“. Myslím, že krásně ukázal, jakým je hráčem a co znamená pro náš tým,“ řekl na tiskové konferenci po zápase kouč Washingtonu Peter Laviolette.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -