- Reklama -

Kopitar má tisíc bodů, Fleury se posunul před Luonga

- Reklama -

Kromě zběsilého řádění v Madison Square Garden v podání hráčů Rangers a Capitals přinesl včerejší večer také několik významných individuálních milníků.

Tisíc bodů pro Kopitara

Anže Kopitar zaznamenal svůj tisící bod v NHL, což před ním dokázalo jen devadesát hokejistů. Pouze třicítka z nich to ale zvládla v dresu jednoho klubu. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu je pochopitelně prvním Slovincem, který se na tuto ceněnou metu dostal.

„Je to velmi vzrušující, srdce mi bije jako o závod,“ svěřil se po zápase jubilant. „Nemám slov, jsem skutečně moc šťastný,“ dodal. „Každého kolem sebe dělá lepším, včetně trenérů. Jeho energie a vášeň je nakažlivá,“ komentoval Kopitarův úspěch kouč Todd McLellan.

- Reklama -

V historickém bodování Kings jsou před ním už pouze tři borci – Marcel Dionne, Luc Robitaille a Dave Taylor. Slovinec je také teprve třetím hráčem historie, jenž k výtečné produktivitě a tisícovce bodů přidal také alespoň dvě Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka. Kromě něj jsou na tomto seznamu jenom Sergej Fjodorov a Rod Brind’Amour.

Fleury se posunul před Luonga

Historie se přepisovala také v St. Paul ve státě Minnesota, kde se představili Vegas Golden Knights. Ti si odvezli výhru 3:2, o níž rozhodl gólem v prodloužení Alex Pietrangelo. Pro gólmana Marca-Andre Fleuryho se jednalo o výhru číslo 490, čímž se osamostatnil na třetím místě historického žebříčku.

Definitivně tak za sebe odsunul Roberta Luonga (489) a před sebou už má pouze Martina Brodeura (691) a Patricka Roye (551). „Nečekal jsem, že ve zkrácené sezóně Roberta doženu. Zápasů je letos méně a chytat chceme oba, já i Robin Lehner,“ řekl Fleury. „Je to pro mne čest, že jsem součástí takto silného týmu a jsem vděčný, že dostávám příležitost hodně chytat,“ dodal.

Wheeler a Scheifele na kulaté metě

Kulaté mety padly také v Calgary a postarali se o to dva hráči Winnipegu. Kapitán Blake Wheeler, který v utkání dvakrát skóroval, zakulatil svůj bodový součet na 800, jeho parťák Mark Scheifele mu na jednu branku nahrál a zaznamenal bod číslo 500.

Jen čtyři hráči dokázali v klubové historii (od roku 1979, kdy Jets přešli pod NHL) nasbírat v dresu Tryskáčů více bodů než Scheifele. Byli to Dale Hawerchuk, Thomas Steen, Blake Wheeler a Paul MacLean.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -