- Reklama -

NHL čeká velká změna

- Reklama -

Fanoušci NHL v USA zažijí od příští sezóny výraznou změnu. Aktuální držitel vysílacích práv na nejsledovanější hokejovou ligu na světě televize NBC ruší stanici NBC Sports Network (NBCSN), která přenášela mimo jiné i klání NHL.

Vedení NHL již vyjednává o vysílacích právech, která v tomto roce končí. A absence NBC Sports bude hrát výraznou roli v tomu, komu liga prodá práva do dalších let. Vedení NBC je klidné a NHL pravděpodobně nabídne prostor na svém dalším kanálu USA Network a streamovací službě Peacock.

Kromě NHL přenášela stanice NBC Sports také anglickou Premier League, NASCAR či Tour de France.

Současná desetiletá smlouva mezi NBC a NHL, jež tímto ročníkem expiruje, pumpuje každý rok do ligové kasičky 200 mil. dolarů a obě strany doufají v prodloužení spolupráce.

- Reklama -

NHL však údajně zvažuje, že práva na své vysílání rozdělí mezi několik stanic. Ve hře tak také zůstává varianta, že se hokej po mnoha letech objeví například na ikonické stanici ESPN.

NBCSN začala své vysílání v červenci 1995 a o čtyři roky získala práva na Tour de France. NHL zůstala jedinou soutěží z tzv. „major leagues“, na jejíž práva dosáhla.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -