- Reklama -

Fleury se dotáhl na legendu Roye v historickém počtu výher! Před nimi už je jen Brodeaur

- Reklama -

Úžasný pocit vyrovnat rekord svého dětského idolu je k nezaplacení. Ale přesně to se v noci ze soboty na neděli povedlo Marcu-André Fleurymu. Ten se v historických žebříčcích 551. výhrou kariéry dotáhl na Patricka Roye. Za ním je již plejáda fantastických brankářů, před ním už jediný. Se 691 výhrami se vší pravděpodobností nedostižný Martin Brodeaur. A Fleury neuhranul jenom suchými statistikami. Připsal si také famózní zákrok lapačkou v prodloužení. Vítězství nad Columbus Blue Jackets chutnalo Fleurymu i Minnesotě dvojnásobně, jelikož díky ní utnuli sérii čtyř porážek.

„Víte co? Byl jsem hlavně šťastný, že jsme dnes vyhráli. Moc se nám nedařilo. Chybělo nám několik kluků. Samozřejmě potřebujeme body do tabulky. Dotáhnout se na Patrika Roye je samozřejmě čest! Je to hráč, ke kterému jsem vzhlížel, když jsem vyrůstal. Ale teď jsem hlavně rád, že jsem klukům pomohl vyhrát,“ hodnotil po zápase Fleury.

Fleury má v NHL bilanci 551-323-91 a dvě remízy v 1003 zápasech (975 startů) za Pittsburgh Penguins, Vegas Golden Knights, Chicago Blackhawks a Wild. Má nejvíce vítězství v nájezdech v historii NHL (65). Celkem dokázal získat 3 Stanley Cupy a doma má vystavené i dvě osobní trofeje, jednu Vezina Trophy a jednu William M. Jennings Trophy.

Zdroj: nhl.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -